Wednesday, October 1, 2014

Oletko ratsastaja tai parasiitti?

Copyright Peace Horse Learning Center

Nyt oli aivan pakko jakaa Cheryl L. Eriksenin kirjoitus ja kuva Are you a rider or a parasite

"Conversely, a true rider is not afraid to do the work it takes to become a good rider. She puts in the years of work it takes to develop an independent seat, she seeks to understand the horse, when a “behavioral issue” arises, she first looks at herself for a cause, then considers the possibility of a physical issue with the horse and lastly looks for an actual behavior that needs to be modified. A true rider wants to build a relationship with the horse; she works to ensure the horse is happy to do his work. She also works to understand the horse’s physical capabilities and to ensure the horse is physically able to do the work it is being asked to do. She doesn’t rely on training gadgets as she understands 99% of the time such devices serve only 3 purposes:

1. Cover up bad riding
2. Cover up holes in training
3. Force a horse that is not mentally and/or physically prepared to do the work it is being asked to do."


Eilen ajoimme Ellan kanssa tallille heti töiden ja koulun jälkeen ja vaikka oli luottavainen olo, niin en olettanut että Thor olisi ihan niin rento. Siellä se meidän murunen seisoi rauhallisena ja tyytyväisenä. Juoksutimme Thorin ja sen jälkeen tutustuimme hieman tiluksiin, syöttelimme vihreätä Thorille ja juttelimme muiden hevostenomistajien kanssa. Monet hevosten ratsastajat ovat nuoria tyttöjä, joten on hauskaa kuulla tarinoita siitä minne kaikkialle nämä kunnianhimoiset nuoret ovat matkanneet kesän aikana hevostensa kanssa. Yksi on viettänyt kesän Englannissa, toinen Ruotsissa jne. Myös Renja asustelee hevostensa kanssa Peuramaalla, joten pääsen vihdoinkin kannustamaan Renjaa jatkossa oikein oikeassa elämässä eikä aina vain toivotella onnea virtuaalisesti.

Thor sai sitten vielä hengailla tarhassa sen aikaa, kun esittelin Sallalle tallin ja siitä lähdimme sitten Ellan kanssa ajelemaan kotiinpäin. Tänään Tiina meni jo aamutuimaan ratsastamaan ja huomenna on vuorossa ensimmäinen valmennus. En vielä osaa päättää uskaltautuuko heti esteille. Jahka toivoisi taas sellaisia maahan kaivettuja versioita.....

Minna meinasi myös, että haluaisi totuttaa Thorin kävelykoneeseen. En ole ihan vakuuttunut siitä, että Thor käyttäytyy koneessa, mutta eihän siitä ainakaan haittaa olisi.

2 comments:

  1. Totta kai annat ammattilaiset hoitaa kävelykoneeseen. Helpottaa kamasti liikutusta ja pitää hevosen notkeana. Pitää vaan välillä uskaltaa mennä sen mukavuusalueen ulkopuolelle.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä mä ajattelin, että se voisi olla hyvä idea. Thor on niin rauhallinen, joten en edes enää ole kovinkaan huolestunut. Sopeutunut super nopeasti uuteen ympäristöön. Olen niin super iloinen siitä.

      Delete