Wednesday, January 29, 2014

Note to self: Hevonen ei huvikseen mukeltele

Kuva Vermo / marraskuu 2013

Seuraavan kerran kun Thor mukeltelee ja on hieman kiinni vasemmalle soitan heti (ei kahden viikon jälkeen) Hannan tai Tiinan katsomaan Thorin hampaat. Seuraavan kerran kun Rannvi sanoo, että Thor oli todella hyvän tuntuinen kraniosakraalihoidossa, mutta ratsastaessa Thor mukeltelee, soitan jonkun katsomaan Thorin hampaat. Onhan marraskuun Juti-reissusta kuitenkin jo tooooosi pitkä aika ja on varmaan ihaaaaan normaalia, että hevosella on jälleen piikkejä kahden kuukauden jälkeen.

Olo on kyllä nyt hieman kuin kuvan ilmeet. Thor on mukellellut suulla jo pidempään ratsastaessa, mutta parin viikon ajan Thor on ollut myös hieman juntturassa vasemmalle. Ja arvatkaa mistä Hanna löysi piikkejä tänään? Ylhäältä vasemmalta. Mielenkiintoistahan on, että Vermossa pahempia piikkejä ja haavaumaa löytyi oikeasta yläkulmasta.

Olen hieman äimänkäkenä Thorin suusta koska se todellakin oireilee koko ajan. Toivoisin niin, että tilanne rauhoittuu, mutta nyt ei voi muuta kuin ottaa eläinlääkäri katsomaan suu aina kun oireita ilmenee. Puolen vuoden välein käymme Vermossa ja harmittaa todella paljon, että ei ole kuulunut mitään Helsingin Yliopistollisen eläinsairaalan kuolaintutkimuksesta. Sieltä olisi varmaan saanut paljon apua ja ajatuksia koska en enää oikein itse tiedä mitä ajatella. Kai sen voi nyt tässä vaiheessa ainakin todeta, että 1. Kohta voisin itse ryhtyä hevoshammaslääkäriksi ja 2. Olen jo oppinut tunnistamaan oireet melko hyvin 3. Terveys lähtee vatsasta

Ja käykäähän ihmeessä lukemassa Hippolan uusi juttusarja: Hevoset työllistävät monin tavoin

2 comments:

  1. Jos thorilla vain kasvaa "liian nopeasti" hampaat ja siksi tekee piikkejä? suosittelisin kokeilemaan slow feed ratkaisuja heinällä. Jos kävisi tuuri ja hampaat saisivat kuluttua luontaisesti kun jauhaa pitkin päivää? Jos syö heinän kolmesti/neljästi päivässä niin siinähän ei kauaa hampaat kulu :)

    ReplyDelete
  2. Kiitos anonymous huolenpidosta. En itse oikein tiedä enää mitä tehdä hampaiden suhteen, mutta ruokintahan vaikuttaa kyllä ehdottomasti kaikkeen.

    Meillä hevoset saavat onneksi heinää 4 kertaa päivässä ja laiduntavat toukokuusta lokakuuhun, joten en viitsi ehdottaa enää muutoksia koska olen niin tyytyväinen nykyiseen tilanteeseen.

    Voi kun olisi joku hammasongelmaisen hevosen manuaali:)

    ReplyDelete