Wednesday, October 2, 2013

Maken ohjasajossa


Olin jotenkin kuvitellut Maken ihan erilaiseksi kuin mitä Make todellisuudessa tallinpihallemme astuessaan tänään oli. Tai oikeastaan saavuimme Ellan kanssa vasta Maken jälkeen pihamaalle, sillä Make oli tullut jo hyvissä ajoin paikan päälle. 

Olen jo pidemmän aikaa seurannut Maken ohjasajoa Jillan blogin kautta. Kun sekä Jilla ja Anne kehuivat Makea kovasti en voinut enää jatkaa sivustakatsojana vaan päätin kokeilla miten Thorin kanssa sujuisi. 

Saimme houkuteltua myös Topin ja Johannan mukaan (olen melko varma, että ohjasajo tekee myös Topille todella hyvää) ja tänään saimme sitten ensimmäisen kerran kokeilla miten hevosemme liikkuivat Maken ohjien avustamina. 


Ja kyllähän ne liikkuivat. Olin todella OTETTU isolla O:lla (ja muilla kirjaimilla), sillä Maken ammattitaito oli täysin omaa luokkaansa. Siinä on oikein hevosmies paikallaan ja sen tunsivat myös hevoset. Make meinasi, että Thorilla on kenties nuorena ajettu koska ajaminen sujui muitta mutkitta. Kiitos Ossin ohjasajohetkistä ja Thorin totuttamisesta miehiin ylipäänsä (Thor pelkäsi melkein kaikkia miehiä kovasti kun tuli meille). 

Lopussa Make teki vielä pysähdyksiä ja peruutuksia niin, että Thor kulki vapaana vieressä. Thor oli kuin sulaa vahaa vain ja sain viedä tyytyväisen ja todella rennon hevosen takaisin talliin syömään mummon lahjoittamia omenoita ja Ellan pilkkomia. Ensi keskiviikkona jatketaan harjoituksia. Ainoa mikä harmittaa on, että en itse pääse huomenna kokeilemaan selästä käsin tämän päivän saloda, mutta Heidi saa nauttia sitäkin enemmän. 


Pari asiaa, jotka Make antoi mukaan kotiläksyksi:
 • Thorin pitää liikkua kunnolla eteenpäin koska Thor on hieman laiska ja mukavuudenhaluinen (hyvä niin, mielummin niin päin kuin pelkkää juoksua täysillä eteen.)
 • Paljon laukkaharjoituksia ja laukan pitäisi rullata enemmän eteen. Nyt se pomppii aika paljon ylös, alas.
 • Thor saisi astua takajaloilla hieman pidempiä askeleita. Nyt takajalkojen kavionjäljet ylittävät nipin napin etukavioiden jäljet.

LoppurentoutusTopin vuoro
Lue lisää:
Näppärät kädet
Do you see the Gril on the Horse
Dually-riimu toimii

4 comments:

 1. Ohjasajoa olis kyllä niin upeata opiskella!!

  ReplyDelete
 2. Varastit mun ajatukset Liisa, koska ihan samaa mietin keskiviikkona seuratessani Maken työskentelyä;)

  ReplyDelete
 3. Hei, mahtavaa, meille myös! Millaisilla ohjeilla Make käski kotiläksyjä harjoitella, meillä kun lista on ihan samanlainen :-)?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Wanezza PV! Make ei suoranaisesti antanut mitään tarkkoja harjoituksia. Monet harjoitukset blogissani auttavat juuri Maken mainitsemiin asioihin. Ja mikäli on maastoilumahdollisuus on se ihan parasta esimerkiksi eteenpäinliikkuvuutta hakiessa:)

   Delete