Thursday, October 10, 2013

"If you don't use it, you loose it"!


Gillian Higginsin -klinikka oli juuri niin mielenkiintoinen kuin mitä olin kuvitellut. Olen viettänyt koko päivän mukavien ihmisten ja värjättyjen hevosten seurassa.

Valitettavasti kurssia ei saanut kuvata eikä taltioida, joten nämä kuvat jäävät ainoaksi eläväksi materiaaliksi omasta takaa (tämä Higginsin luvalla tauolla).

Mukaani otin kuitenkin paljon mielenkiintoista tietoa ja hyviä harjoituksia sekä Gillianin kertaaman ajatuksen siitä, että hevosen (ja omaa) runkoa pitää aktivoida: "If you don't use it, you loose it"!

Huomenna aion ehdottomasti laittaa pari puomia Thorille ja suuntaamme sen jälkeen Topin ja Suvin kanssa metsään rämpimään. Aion myös keskittyä enemmän siirtymisiin ja peruuttamaan Thoria useammin. Hyvä idea on myös ottaa harjoitukset osaksi päivittäistä rutiinia. Higginsin tavoin voi peruuttaa hevosta osan matkasta laitumelle ja  laittaa pari estettä (puomia, puunrunkoa) matkan varrelle. Niistä hevonen voi sitten päivittäin kävellä yli ulos- ja sisääntullessaan.

"The horse is not designed to carry the weight of the rider. As soon as we sit on the horses back we compromise the horses muscular skeletal system and the horse gets a poor postural position (ie. hollowed spine). We need to do everything to counteract this."

Kannattaa käydä tutustumassa Higginsin sivustoon. Sieltä löytyy lisää tietoa muun muassa Gillianin kirjallisuudesta ja opetusvideoista. Ja jos vain aika ja rahatilanne antaa myöden haluaisin ehdottomasti osallistua tähän mielenkiintoiselta vaikuttavaan Englannissa järjestettävään The Back and Beyond -konferenssiin. 


Lue lisää:
Eurodressage: Gillian Higgins on Bio-Mechanics Related to Dressage Movement

No comments:

Post a Comment