Thursday, March 31, 2011

Pohkeenväistöstä laukkaa

Kävin tänään Klöntin kanssa Mian tunnilla ja teimme kivoja harjoituksia. Siirsimme kulmissa aina takaosaa hieman ulospäin ja sen jälkeen teimme avotaivutuksia lyhyillä sivuilla ja pidensimme ravia pitkillä sivuilla.

Tunnin loppupuolella tulimme lyhyeltä sivulta L:n kohdalta pohkeenväistöä pitkälle sivulle ja pitkältä sivulta nostettiin laukka, laukattiin R-kirjaimeen, jossa tehtiin voltti ja takaisin raviin ja sama juttu uudestaan.

Pientä Puhetta -blogissa oli mielestäni hyviä myötä- ja vastalaukkaharjoituksia. Ratsastin Klöntin kanssa pari viikkoa sitten isolla pääty-ympyrällä vuorotellen myötä- ja vastalaukkaa ja harjoitus on hauska ja hevosta hyvin irrottava. Olen vastalaukan fani. Ymmärsin vasta pari vuotta sitten sen merkityksen ja mielestäni vastalaukka on todella hyvä harjoitus. Se tasapainottaa ja vetreyttää hevosen ja auttaa ratsastajaa koordinoimaan omia apujaan.

Annika meni oikein nätisti tänään Lisin kanssa. Annika on edistynyt ratsastajana paljon ja Lisi liikkui hyvin. Kiva seurata ratsukon kehitystä....

2 comments:

 1. Ihanaa oli löytää tämä blogi! Aikuisten heppahörhöjen blogeja ei ole yllin kyllin, tätä voi lukeakin :) Toki on hauskaa lukea muutakin kuin hevosasiaa!

  Terveisin kaimasi Kia

  ReplyDelete
 2. Hei kaimani. Mahtavaa kuulla, että löysit tänne. Yritän jatkossakin kirjoitella kaikenlaista hauskaa hevosista ja muusta elämästä.

  Aurinkoista kevättä!

  Kia

  ReplyDelete