Sunday, April 3, 2011

Viikonloppu valokuvissa

Perjantai-ilta sujui ihanien naisten seurassa Fish Market -ravintolassa. Ruoka ja seura oli erinomaista.

Lauantaina ratsastin Masin ja pidin tunnin Eemelille ja Ossille. Masi oli mukana kentällä ja sain jälleen ihmetellä ja nauraa hauskalle hevosellemme. Masi oli niin täynnä energiaa. Se juoksenteli ympäriinsä, piehtaroi ja keksi kaikenlaista hauskaa puuhaa. Hauska seurata niin elämäniloista kaveria (kuvassa Masi miettii mitä keksisi seuraavaksi).

Inkoosta ajoin ratsastamaan Klöntin ja vietin rauhallisen koti-illan sen jälkeen. Se tarkoitti valitettavasti sitä, että en päässyt tällä kertaa mukaan juhlimaan Animalian 50-vuotisjuhlavuotta. Onneksi olkoon ihana Animalia. Olit haavetyöpaikkani lapsena ja sain viettää toimistollasi pari upeaa vuotta Animalian tiedottajana. Suuri kiitos siitä ja kiitos kaikille Animalialaisille, jotka tekevät niin upeaa työtä.

Tänään oli vuorossa ratsastuspilateskurssi pilatesohjaaja Aira Toivolan kanssa. Kurssi oli todella mielenkiintoinen ja Airan tapa opettaa erityisen miellyttävä. Kirjoitan lisää kurssista lähipäivinä. Nyt yritän kuitenkin vielä hahmottaa miten jooga ja pilates eroavat toisistaan ja mitä yhtäläisyyksiä niissä on. Yritän pitää kiinni upeasta tunteesta, jonka sain tänään ratsastaessa ja yritän hahmottaa miten pienistä avuista loppujen lopuksi on kyse. Miten hevonen pysähtyy, kun oma lantio pysähtyy ja miten paljon minimaaliset muutokset istunnassa vaikuttavat hevoseen. On se vain niin mahtavaa ja kuitenkin niin haastavaa. Jos hevonen osaisi puhua tekisimme varmaan monta asiaa täysin toisella tavalla.

Pientä puhetta -blogista voi jo lukea pilatesratsastuskurssista. Mia Kainulainen osallistui myös kurssille ja pääsi heti harjoittelemaan oppimaansa omien oppilaiden kanssa.

Miten sitä oppisi ihmisen ja hevosen anatomiasta aina vain lisää? Fysioterapia? Pilates? Mitä jos opiskelisi jompaa kumpaa? Vartalon hallinnasta ja täydellisyyteen pyrkimisestä hyvänä esimerkkinä illan elokuva Black Swan.

No comments:

Post a Comment