Friday, January 21, 2011

Ponnyakuten

Ponnyakuten on ruotsalainen tv-sarja, jossa kahdeksan 11-14 vuotiasta lasta viettävät kaksi viikkoa ratsastusleirillä hevostensa kanssa. Ratsastajat ovat tulleet leirille, sillä he eivät pärjää hevostensa kanssa ja tarvitsevat asiantuntija-apua.

Ohjelmaan on hakenut tuhansia nuoria, mutta vain kahdeksan on valittu mukaan ohjelmaan. Ruotsalainen Tobbe Larsson toimii ratsastusleirin valmentajana. Hän kommunikoi paljon hevosen kanssa maasta käsin ja käyttää hevosten valmentamiseen käsitettä "frihets dressyr" (hevosen käsittely maasta käsin). Uusimmat Ponnyakuten jaksot alkoivat 16.1.2011. Niihin voi tutustua täällä. Aion ainakin itse katsoa ensimmäisen jakson saman tien. Mukavaa viikonloppua!

Ensimmäinen jakso vielä kesken, mutta rakastan tätä kommenttia Tobbelta.....

"Suurimmalla osalla ratsastajista ongelmat tulevat maasta käsin. Nuorilla ei ole Liian monet unohtavat maasta käsin harjoittelun ja keskittyvät liikaa kouluratsastukseen, hyppäämiseen, kuljetukseen tai muuta. Unohdetaan team-building. Täytyy olla yksi. Ei kaksi."

5 comments:

 1. Itekkin huomasin että Ponnyakuten 2011 on alkanut. Tykkäsin toooosi paljon edellisestä tuotantokaudesta ja ois ihana kattoo mutta kun en osaa ruotsia :( Mistään ei varmaan saa katottuu suomen kielisellä tai edes englannin kielisellä tekstityksellä?

  ReplyDelete
 2. Hei Sanni!

  Mietin ihan samaa, kun laitoin Ponnyakuten-linkin parille oppilaalle viime viikolla. Vaikka oppilaani varmaan mielellään katsovat ohjelmaa, niin aika monta tärkeätä asiaa menee sivu suun, kun ei ymmärrä kieltä.

  Ainahan voi kysyä, jos ohjelman saisi jollekin suomenkieliselle kanavalle tekstityksen kera, tai sitten pitää vain ehdottaa suomalaista Ponnyakuten-ohjelmaa. Olisi varmaan paljon nuoria, jotka haluaisivat mukaan ohjelmaan=)

  Pitää vain keksiä kuka olisi suomalaisen TV-formaatin Tobbe Larsson?

  Ihanaa sunnuntaita Sanni!

  Kia

  ReplyDelete
 3. Ite yritin saada kehnoilla taidoillani ja Google kääntäjää apuakäyttäen selvää, muttei oikein onnistunut, niin en sitten jatkanut kattomista. Vois kyllä laittaa Suomi TV:lle postia (sillähän se viime tuotantokausi näytettiin telkkarissa), että meinaako ne näyttää tän uuden tuotantokauden. Sehän on just nyt menossa Ruotsissa niin vois vaikka onnistuukkin näyttää Suomi TV:llä kun se on saatu päätökseen Ruotsissa :) Ihan hirveesti tekee mieli kattoo, mutta ei auta kun odotella! :D

  Kiitos, samoin sinulle!! :)

  ReplyDelete
 4. Suomitv:ltä tulee keskiviikkoisin, nimellä Apua ponini ei tottele!
  Tekstityksestä en osaa sanoa, ja jos oikein muistan niin tulee vasta ensimmäinen tuotantokausi, ruotsissa tulee jo kolmas:)

  ReplyDelete
 5. Olette varmasti huomanneet, että STV 5 lähettää Ponnyakutenia nyt suomenkielisin tekstein.. :)

  ReplyDelete