Tuesday, April 5, 2016

#yogaforthegoodofthehorse


Jooga on muuttanut elämääni täysin. Jooga on opettanut kärsivällisyyttä, rauhoittumista sekä stressin-ja mielenhallintaa. Jooga on opettanut elämään hetkessä ja nauttimaan jokaisesta päivästä. Jooga on vaikuttanut hevosteluuni enemmän kuin ikinä olisin voinut kuvitella ja olen oppinut kehonhallintaa, olen pystynyt havainnoimaan omia vinouksiani ja kuuntelemaan paremmin kokonaisvaltaista hyvinvointia. Olen mielestäni parempi kumppani hevosille ja mukavampi ihminen kotona.

Syyskusta lähtien pidän kerran viikossa ratsastajille suunnatun yoga tunnin Lauttasaaressa tai Espoossa. Tunti pidetään heti aamusta jotta kaikki heppaihmiset ehtivät töihin ja talleilemaan. Tunnilla keskitytään avaamaan ratsastajille tyypillisiä jumeja sekä fyysisellä että henkisellä puolella.:)

Tunnit ovat järkevän hintaisia koska tätähän tehdään hevostemme parhaaksi ja joskus on tärkeätä sijoittaa edes joogatunnin verran rahaa omaan hyvinvointiin.

Jos haluat mukaan tunneille tai haluat järjestää kurssin omalla tallilla liity Yoga for Equestrians FB-ryhmään tai laita viestiä kiaherold@hotmail.com.

5 comments:

 1. Voisitko ajatella Yoogaia-tyylisesti julkaisevasi esim. Youtuben kautta ohjattuja videoita? Kiinnostusta tälle olisi kovasti, mutta liian pitkä välimatka :( -Kati

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Kati!

   Ehdottomasti. Joogaan itse paljon kotona netin kautta joten jossain vaiheessa videoiden teko on varmasti ajankohtainen.:)

   Delete
 2. Mietin tässä että olisi mahtavia sellaset "before ride" ja "after ride" tunnit, ennen ratsastusta voisi tehdä avaavan ja lämmittävän harjoituksen ja ratsastuksen jälkeen venytellä ratsastuksen jäykistämiä paikkoja. :D Oma verryttely ennen ja jälkeen ratsastuksen kun tuppaa unohtumaan...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ehdottomasti. Ihan parhaimpia fiiliksiä olen saanut kun olen ensin käynyt joogatunnilla ja sitten rastastamassa tai toisinpäin. Olen vain huomannut, että nuo lyhyet juuri ennen ei vain mulla toimi kun en saa niitä tehtyä. Equstom Nurmijärvellähän yhdistää pilateksen ja ratsastuksen ja uskon todella vahvasti tällaiseen yhtälöön. Tähänhän toimisi myös hyvin nuo Katin ehdottamat videot kun aina ei ehdi sekä yoga tunnille että rastastamaan. Voisi sitten kotona ennen tallille lähtöä avata paikkoja ja vahvistaa keskivartaloa ja/tai ratsastuksen jälkeen nauttia rentouttavasta ja palauttavasta joogasta.

   Delete
  2. Kyllä, sellaset videot olisi mahtavia!

   Delete