Thursday, April 21, 2016

Anna hevosen selkärangalle aikaa kehittyä

Kentän vierestä ajaa autoja, rekkoja ja moottoripyöriä. Parasta siedätyshoitoa.

Edellisen lauantain vietin Lahdessa ihanien ihmisten ja super söpön Hotilaksen seurassa. Aloitimme taas päivän joogaamalla ja sen jälkeen siirryimme ulos aurinkoiselle ja tuuliselle kentälle ratsastamaan.  

Pyysin Hotin omistajaa juoksuttamaan Hotin alkuun jonka jälkeen hyppäsin selkään. Hoti on viettänyt todella rauhallisen talven pienen jalkavaivan takia ja sen jälkeen kenttä ei ole ollut ratsastuskunnossa. Nyt Hotia on liikutettu pari viikkoa, joten halusin vain nähdä miten Hoti liikkuu ja keskittyä suoristamiseen.


Hoti on täysin eri hevonen. Hän odottaa nyt rauhassa eikä ryntäile minnekään. Siirtymiset tapahtuvat täysin ajatuksen voimalla ja Hoti vaikuttaa todella tyytyväiseltä.

Hoti on iso suomenhevonen ja on varmaan tehnyt todella hyvää rauhoittaa tämä talvi ja antaa hevoselle aikaa kehittyä ja kasvaa. Hevosen selkärangan nikamat kun ovat valmiiksi kehittyneet vasta seitsemän tai kahdeksan vuotiaana. Jotenkin näin isolla nuorella hevosella ajan tärkeys konkretisoituu niin selvästi ja näkee oikein miten hevonen hakee vielä omaa tasapainoaan.

Koska Hoti oli jo melko pitkälle koulutettu kun ostimme hänet tuli minulle nyt todella vahva olo, että hevonen tarvitsee vain aikaa. Ratsastimme suoria uria, loivaa avoa ja keskityimme kunnon kulmien ratsastamiseen. Hotin omistaja ratsasti myös hetken ja hän sai kotitehtäväksi ratsastaa kunnon kulmat ja tulla pituushalkaisijalle käynnissä ja ravissa mahdollisimman suoralla hevosella.

Ratsastuksen jälkeen Hoti pääsi isoon metsätarhaan ja totesin perheen kuullen miten iloinen olen, että hevonen voi niin hyvin. Nuori tytär tokaisi siihen hämmästyneenä: "Tottakai se voi hyvin. Se voi hyvin kun me voidaan hyvin." Mitä viisauksia lasten suusta kuulekaan.

Hotilas on kyllä aivan ihana kuusivuotias suomenhevonen. Niin yhteistyökykyinen ja kiltti ja nauttii selvästi kun sen kanssa puuhastellaan. Hotilaksesta tulee vielä aivan ihana ratsu, mutta tarvitsee paljon aikaa kehittääkseen lihaksia ja suoristuakseen. Onneksi aikaa on yllin kylllin.

Kiitos taas vieraanvaraisuudesta. Oli jälleen mahtava lauantaipäivä ja sain nauttia maukkaasta ruoasta ja yltiöhyvästä suklaakakusta. En yleensä piittaa jälkiruoista, mutta nyt en meinannut malttaa lopettaa. Nähdään taas pian!


Lue lisää Hotilaksesta täältä ja hevosen luuston kehittymisestä täältä.

No comments:

Post a Comment