Sunday, April 17, 2016

Passion has nothing to do with money

Lahdessa on aina niin kotoisa olo. 

Hu hu Hulda mikä viikonloppu. Ollut kyllä taas ollut niin hevos- ja joogatäytteistä, että en tiedä olisinko saanut paljon enempää pariin päivään mahtumaan. 

Thor on ollut erityisen jäykkä pari viikkoa kengityksen jälkeen. Välillä on tuntunut, että ongelma on oikeassa takajalassa, välillä lannerangassa, välillä vasemmassa etusessa ja välillä vähän kaikkialla. 

Koska olen ollut todella kiireinen työn puolesta ja opiskellut markkinointipuolen sertifikaattia päätin, että Thor saa pitää vähän rennommat pari viikkoa. Hanna on hieronut Thorin pari kertaa ja Sanna hieroi vielä herran kunnolla läpi perjantaina. Sanna on tuntenut Thorin siitä asti kun Thor tuli meille joten on aina mahtavaa kuulla Sannan kommentit Thorin voinnista ja katsoa mitä eroja on alun hierontalappuun, jonka Sanna jättää hevosenomistajalle talliin. 


Thor oli selvästi perjantaina oikeasta takasesta vielä jäykkä ja tänään näkyi, että vasemmalla puolella lavan kohdalla on jäykkyyttä. Thor on kuitenkin jo tuhat kertaa parempi joten selvästi pari viikkoa ilman ratsastajaa on tehnyt terää ja toivotaan, että tästä eteenpäin mentäisiin nyt parempaan suuntaan. Thoria on liikutettu kunnolla koko ajan joko juoksuttaessa tai vapaana kentällä. Ollaan myös tehty pitkiä kävelylenkkejä, jotta kunto pysyy yllä ja voidaan taas palata työntekoon kun Thor tuntuu hyvältä. 

Seuraava kengitys on perjantaina ja kaviot näyttävät nyt todella sopusuhtaisilta ja kannan kasvua on jo havaittavissa. Kengityksen jälkeen Thor hierotaan vielä ja sen jälkeen katsotaan taas missä mennään. Otetaan vielä tämä viikko leikki mielessä. Luulen, että Thorin kanssa elämä tulee aina olemaan tasapainoilua terveyden kanssa, mutta nyt perusasiat ovat ainakin todella mallillaan. Oli myös super mielenkiintoista lukea samankaltaisista ongelmista Miracle-tamman kanssa Heidi Pätsin blogista. Miten järkyttävän paljon pienimmätkin kavion muutokset voivat vaikuttaa hevoseen. 

Eilen lähdin sitten aamusta ajelemaan Lahteen Hotilasta moikkaamaan. Yhdistimme jälleen joogan ja
hevostelun ja päivä oli mitä ihanin. Oli taas niin tervettullut olo ja lähdin taas ajelemaan kotiinpäin
vatsa täynnä herkullista salaattia sekä suklaakakkua ja jäätelöä.

Ei mikään hullumpi tila Talvioilla. Todella upea sisustus ja hienot tilat. Hienompi suihku kuin meillä kotona.:)

Eilen Ninde laittoi sitten viestiä, että tänään olisi tavattavissa herra Amerigo Talvion talleilla Kylmälässä. Päätimme jo, että jättäisimme kokonaan tilaisuuden välistä, mutta aamulla lähdimme sitten pikapäätöksellä ajelemaan Talviota ja saksalaista satulasappia kuuntelemaan. 

Missasimme melkein kokonaan teoriaosuuden, joten seurasimme kun satuloita sovitettiin hevosten selkään. Muun muassa Siiri Kyrö oli paikan päällä parin hevosen kanssa ja kun satuloita oli muokattu hän ratsasti sen jälkeen hevosilla.

Pidän niin paljon kaikista kursseista ja klinikoista. Tänään oppi jälleen jotain uutta. Esimerkiksi sen, että satuloita sovittaessa kannattaa tarkistaa hevosen suu ja jawbone. Jos suussa on piikkejä tai leuka on jumissa vaikuttaa se kokonaisvaltaisesti hevoseen ja satulan sovitukseen. Eli sekä suun että leuan tulisi olla kunnossa jotta sopiva satula voidaan löytää.

Talvio oli myös puhunut siitä miten tärkeätä on muistaa, että nuoret hevoset kasvavat pitkään eikä niiden kanssa kannata tehdä liikaa tai ratsastaa liian paljon pieniä voltteja ja rasittaa niveliä. 

Jälleen kerran sai ihailla Siiri Kyrön upeita kasvatteja. 

Kylmälästä ajoin sitten oman tallin kautta pitämään ratsastustunteja. Tunnit ovat vihdoinkin siirtyneet ulkokentälle joten oli mahtava tunne valmentaa ulkona. Nyt tuntuu kuitnekin siltä, että olen saanut liian paljon happea ja posket punottavat. Uni taitaa maistua hyvältä tänään. 


Kun kotona kyseltiin lauantaina miksi vietän niin paljon aikaa tallilla kirjoitin sen jälkeen tällaisen kirjoituksen Instagramiin. Jotenkin vaan niin totta. 

Ihanaa ja rentouttavaa viikonalkua kaikille ihanille lukijoille. Kerron hieman Hoti-kuulumisia blogissa alkuviikosta. Muistakaa myös käydä kurkistamassa Equestrian Stockholmin suomenkieliset verkkosivut. Sieltä löytyy aivan ihania kevään uutuustuotteita. Haluaisin ostaa melkein kaiken.

Tällaisellekin löytyi eilen illalla aikaa. Mums.....

"I did have a good laugh this morning when I tried to justify why I am away so much of my free-time learning yoga and teaching horse-back riding. I said that I get money for it. And that is why I cracked up. Passion has nothing to do with money.

I would do it for free because once you find what your soul beats for it is just something that you do. And the good thing is that I put no pressure on my passion because my passion isn't paying for our living. As Elizabeth Gilbert so nicely puts it in Big Magic, we should not ask creativity to take care of us financially in the beginning. We should carry our creative passion and let it bloom. #elizabethgilberth #bigmagic #findyourcreativity #findyourpassion"

2 comments:

  1. Aivan!

    Hidasta elämää -sivuston perustajan Sanna Wikströmin kirjassa "Hyvän elämän reseptit - Oivalluksia arjen keskelle" on paljon pysäyttäviä ajatuksia. Postauksestasi tuli mieleeni tämä: "Viisaus piilee sen ymmärtämisessä, että ihminen voi tulla rikkaaksi muustakin kuin rahasta."

    Ihanaa, rikkaan elämäntäyteistä viikon jatkoa!

    Maarit L. :-)

    ReplyDelete