Friday, July 25, 2014

Zen mind, Zen horse

Amazon kuljetti jälleen kesäluettavani perille asti ja pääsin heti aloittamaan kovasti lukuhermojani kutkuttavan Allan J. Hamiltonin kirjan Zen Mind, Zen Horse. Myös Franz Mairingerin kirjasta Horses are Made to be Horses aion poimia parhaimmat palat kesän aikana. 

Pelkästään tämä Hamiltonin lainaama Ray Huntin lainaus on mielestäni aivan ihana:

"My goal with horses is not to beat someone; It's to win within myself. To do the best job I can do and tomorrow to try to do better. You'll be working on yourself to accomplish this. Not your horse."

Thor on ollut pari viikkoa lomalla ja sai vihdoin uudet kengät maanantaina jalkaan. Valitettavasti yksi kavio oli jo kulunut melko paljon, joten siihen piti laittaa paikka-ainetta. Aloiteltiin siis keskiviikkona pitkällä kävelylenkillä ja hölkällä pyöröaitauksessa. Harmittaa kovasti, että kengitys venähti liian pitkäksi, mutta en halua nyt vaihtaa kengittäjää tai että kukaan muu kengittää Thoria koska kavion asento on vain niin hyvä tällä hetkellä. 

Kävin myös Ecan luona ja satuin paikan päälle juuri kun Eca oli ollut mukana Eco Somatics Equine -kurssilla. Kraniosakraaliterapiamuotoon keskittyvä kurssi vaikutti super mielenkiintoiselta ja sain mahdollisuuden jutella ESE-kurssien kehittäjän Sandi Howlettin kanssa. 

Howlett summasi, että Eca on hieman kireä oikealta takaa koska ruunauksen yhteydessä toista puolta on kiristetty enemmän kuin toista. Sandi kertoi, että toispuoleisuus on yleinen ongelma ruunatuilla hevosilla ja asia jota eläinlääkärit eivät mieti ruunauksen yhteydessä. Sandi meinasi, että toispuoleisuus aiheuttaa kireyttä myös hevosen koko takaosassa eikä hevonen kehitä lihaksia toivotulla tavalla. SIIS WOW MITEN MIELENKIINTOISTA. Kun ajattelin, että jos nyt oppii katsomaan hampaat, silmät, kaviot ja selän kunnon, niin nyt pitäisi sitten opetella tuntemaan miltä tasaisesti ruunatun hevosen tulisi tuntua tai löytää joku ihminen, joka sen osaisi kertoa. 

Juttelimme myös Sandin kanssa siitä miten vahva hoitomuoto kraniosakraaliterapia on ja hän hoitaa paljon ihmisiä, joilla on neurologisia vammoja. Hän hoitaa myös paljon eläimiä ja ratsastajia ja kertoi, että hän on usein viimeinen henkilö, joka kutsutaan paikan päälle ennen kuin huonokäytöksinen hevonen lopetetaan ja saa melkein aina ihmeitä aikaiseksi. Totesin, että mielestäni Rannvin hoidot ovat rauhoittaneet Thoria myös henkisesti ja Sandi sanoi, että hän osaa neurologisesti selittää sen miksi mielen tasoittuminen käytännössä ihan oikeasti tapahtuu. Sitä vastausta en valitettavasti saanut tällä kertaa vaan lähdin kävellyttämään Ecaa ja miettimään elämän suuria kysymyksiä. Joku kerta kerron sen teille vielä täällä blogissa kun sen aika tulee. 

Siitä lähdin sitten hakemaan Ellaa kotiin Tammisaaresta ja tänään Petra hypytti Thoria lyhyen tovin. Petran mielestä Thor on kehittynyt eikä enää jää niin vahvasti "kuolaimen taakse". Todella kiva kuulla. 

No comments:

Post a Comment