Tuesday, July 8, 2014

Luontaistuotteita talliin kuljetettuna


Joskus sitä vain tykästyy johonkin tuotteeseen ja ilahdun aina yhtä paljon, kun löydän tallitoverini kotiinkuljettamana nämä kauniit Chia de Gracian pussukat kaapistani.

Tällä kertaa kyseessä oli tilaus äidilleni ja hevoselleni. Kuten olen aikaisemmin maininnut koko perheemme syö nykyään Chia de Gracian tuotteita hevonen mukaanlukien. Tai hevosesta kaikki alkoi, mutta nyt nautimme aamiaismurojen ja puuron kera Chia de Gracian jauhettua ruusunmarjaa ja inkivääriä. Ja tällä kertaa Thorille tuli lisänä Pirunkoura- (Dewils Claw) sekä MSM-jauhetta. Syksyllä ollaan niin huipputimmissä kunnossa, että pitäisi melkein päästä kisaamaan:)

Thor on saanut viettää leppoisia vapaapäiviä viikonlopun kurssin jälkeen ja päivisin tallin varjoisassa suojassa. Jotenkin en raaski pitää hevosia ulkona tällaisella helteellä päivisin ja yritän aina ottaa Thorin sisälle ainakin osan päivästä. Hevoset kun ovat ulkona 24 h vuorokaudesta, niin ei tunnu pahalta ottaa hevoset hetkeksi sisälle paahtavasta auringosta ja paarmojen hyökkäyksiltä.

Kävimme tänään tallilla Nicolen, Ellan ja Isabellen kanssa ja pidin tunnin Nicolelle ja Käpy-ponille kentällä. Käpy-poni on todella energinen ja hauska pakkaus ja Nicole pärjäsi oikein hyvin kaikesta energiasta huolimatta. Ja ai että tuntien pitäminen on vain niin hauskaa. Unohdan välillä miten paljon saan irti siitä.

Pekka Kannus oli tänään hoitamassa hevosia ja teki niin mieli taas opiskella kraniosakraaliterapiaa syvällisemmin. En kuitenkaan koe, että minulla on tässä elämäntilanteessa tarpeeksi aikaa perehtyä tuohon mahtavaan hoitomuotoon, mutta ehkä se aika vielä tulee elämässä. On se kyllä vaan mahtava tapa avata hevosen lihaksistoa ja rentouttaa hevosen mieli.

Thorin kengät ovat löysällä ja kengittäjämme tulee vasta parin viikon päästä. Talvella kaviot kestävät hieman pidemmän kengitysvälin, mutta näin kesäisin 7-8 viikkoa on vain liian pitkä aika. Koska kaviot ovat muuten nyt niin hyvässä tasapainossa Thor saa nyt pari vapaata viikkoa koska en halua että kukaan muu kengittäisi Thoria. Toivotaan nyt vain, että kengät pysyisivät jollain ihmeen onnella jalassa siihen asti ja saisin kengittäjämme ylipuhuttua hieman lyhyemmän kengitysvälin puolesta näin kesäisin.

Nyt nautimme upeasta säästä Ellan kanssa ja tänään ollaankin uitu ja syöty suurimman osan päivästä. Kyllä kesä on maailman parasta aikaa…..

4 comments:

 1. Jag åt även chia förr, men gick upp massor i vikt av det så jag slutade! Men matar det i mina smala barn i stället! :)

  ReplyDelete
 2. Ha ha Elisabet! Bra att veta;) Det är säkert därför Thor hållit mullet bättre den senaste tiden;)

  ReplyDelete
 3. Det var just därför jag kom på det, jag matar det i Klara för att hon ska bli rund, å sen funderar jag varför jag själv blev fet. .. :-D

  ReplyDelete
 4. Märkte du nån skillnad när du sluta med dom?

  ReplyDelete