Thursday, July 31, 2014

Miksi veisin hevoseni uimaan?


Olen kirjoittanut melko paljon blogissani siitä miten hevosen oikea kehitys ja kehittäminen vie aikaa ja miten paljon uskon maastoilun kehittävän hevosen lihaksistoa. Ylä- ja alamäet, käynti- laukka- ja ravipätkät, lyhyet ja pitkät maastot sekä ratsastaminen sänkipellolla ja syvässä lumessa.

Nyt olen löytänyt uuden kesälajin, joka on mielestäni ainakin yhtä hyvää kuntoilua hevoselle (ja ratsastajalle) kuin syvässä lumessa kahlaaminen. Kuten varmaan osaatte jo arvata kyseessä on hevosen uittaminen. Uintiahan käytetään jo laajalti hevosten kuntouttamisessa, mutta tällaisena kuumana kesänä, niin mikä olisi parempi tapa rakentaa ja ylläpitää hevosen hyvää lihaskuntoa kuin säännölliset uintiretket mikäli siihen vain on mahdollisuus.

Harvemmin olen nähnyt hevosen lihaksiston tekevän töitä yhtä vapaasti ja rennosti kuin uidessa. Thor joutui tekemään kunnolla töitä ja sai selän ja lavat avattua oikein toden teolla. Mietin myös, että suolavedessä uittaminen saattaa jopa tehdä hyvää kesäkuiville kavioille…..

Ja jos ei muuta, niin uiminen on todella hauskaa puuhaa ja retkelle voi osallistua kaikki perheen pienimmistä suurimpiin asti. Uimisen jälkeen voi vielä nauttia kauniista säästä hiekkarannalla yhdessä.


Ystäväni kyseli minulta hevosten uittopaikoista, joten jos rakkaat lukijat tiedätte paikkoja, jossa hevosia saa uittaa vapaasti, niin kertokaa ihmeessä.

Lue lisää: 

2014

Mamma, nu för vi Thor och simma (ensimmäinen uittoretki, Ella, Kia ja Thor)
Näihin kuviin, näihin tunnelmiin - on se kesä myös hevosen parasta aikaa (lisää kuvia uintireissulta)

2015
Lapsi, hevoset, uiminen, jäätelö ja vanha jopo
Siniset sormet ja joutsen
Suuri saavutus
Kavereita kylässä
"Hymyile Kia, tämä voi olla hauskaa"

2016
Täydellinen kesäpäivä
Hevosten uittamista tyrskyssä
Paluu arkeen
Opeta hevosesi seisomaan paikoillaan
Building Blocks of trust (Ella ja Thor uivat)

2017
Water family

2018
A day spent by the sea

2019
Swimming Summer 2019 (Tuulikki, Mira, Mia and Visti)
Tytöt tulivat uimaan 

5 comments:

 1. Sista bilden på stranden är så fantaztisk :)!

  ReplyDelete
 2. Ihanaa kesätouhua hepan kanssa! Ja rohkea Thor! :) Kerran oon pikkutyttönä uittanut hevosta selästä ja se oli kyllä niin hauskaa. Hieno kuva Thorista tuolla edellisessä postauksessa, kun toinen seisoo terhakkaana vedessä. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin Ulpu on siis Ulla... :D

   Delete
  2. Kiitos Ulla! Thor oli oikein terhakkaana koko ajan ja yllätyin tosiaan siitä miten rohkeasti Thor meni veteen. Auttoi varmaan, kun Ella ui edellä ja rohkaisi Thoria koko ajan:) Niin ihanat kesäpäivät! Niistä voi haaveilla koko syksyn ja pitkän talven:)

   Delete