Wednesday, July 2, 2014

Pieni asia, mutta suuri merkitys

Yhtäkkiä se vain tapahtuu. Yhtenä aamuna sitä saapuu tallille ja hevonen jatkaa ruohossa makoilua vaikka tulen viereen, rapsutan ja istahdan vierelle juttelemaan niitä näitä. 

Puhuin Tiinan kanssa ja totesin, että joko Thor on todella sairas tai sitten luottamus on vihdoinkin vahvistunut välillämme.

Ja hyvinhän Thor voi. Nautiskeli vain hetken rapsutuksista, nousi ylös ja oli jälleen oma elämäniloinen ja energinen itsensä ja olin todella onnellinen tästä pienestä, mutta kuitenkin niin suuresta hetkestä. 


Eilen irtohypytin Thorin ja tänään olimme Johannan tunnilla. Olin ihan puhki tunnin jälkeen koska sain tehdä paljon töitä suoruuden ja energisyyden kanssa, mutta tästähän Johanna on jo "varoittanut" heti alusta asti. Hän sanoi jo Pamin aikana, että tulee vielä se päivä, kun Thor on läpiratsastettu ja mieleltään rennompi eikä Thor oikeasti ole niin energinen kuin miltä päällisin puolin näyttää.

Joka tapauksessa, niin meillä oli hauska tunti ja matkalla maneesiin ja kotiin hevoset saivat totutella Ellan minipyörään, jonka kanssa Ella pörräsi meidän ympärillä koko matkan. Tunnilla teimme paljon siirtymisiä ja temponvaihdoksia ja laukassa toimme hieman etuosaa sisälle. Jossain vaiheessa sain vasemmassa laukassa Thorin oikean lavan hyvin mukaan ja laukka rullasi hienosti eteenpäin. Meille todella hyvä harjoitus oli myös käyntiin siirtyminen, käynnin lyhentäminen ja kokoaminen ja siitä suoraan peruutus muuttamalla hieman istunnan painopistettä eteenpäin peruutuksessa. Sitä on jotenkin niin tottunut tekemään peruutuksen pysähdyksen kautta, joten tämä oli todella vaativa ja hyvä uusi harjoitus. Täytyy ottaa mukaan treenirutiiniin useammin. 

Myös Nicole ja Naemi olivat mukana tallilla ja ratsastivat Blondilla sen aikaa kun kävimme Päivin ja Ellan kanssa tunteilemassa maneesissa. Perjantaina on myös tallin 10-vuotisjuhlat, joten paljon hauskaa heppailua taas tällä viikolla. 

4 comments:

 1. Replies
  1. Sanos muuta Ulla. Se oli oikeastaan aivan fantastinen hetki ja iso askel meidän yhteisellä polulla. Ei siinä mennyt kuin kolme vuotta;)

   Delete
 2. http://www.agf.gov.bc.ca/forage/alsike/alsike.htm
  Kannattaa lukea kun hevonen näyttää laiduntavan apilaa...

  ReplyDelete
 3. Kiitos linkistä. Meillä on melko vähän apilaa, joten en todellakaan kanna huolta siitä. Ja Thor tosiaan lepää videossa. Se on ihan normaalia käytöstä hevosilla;) Ja kai aika monet asiat ovat nykyään vähän vaarallista. Meidän laitumet ovat kaukana luonnonlaitumista ja varmaan liikaa sokeria jne., ja liikaa tai liian vähän yhtä sun toista. Olen kuitenkin onnellinen, että meillä on suuret laitumet ja laidunmahdollisuus 5-6 kk ajan vuodesta;)

  ReplyDelete