Wednesday, August 1, 2012

Pohkeenväistöstä sulkua

Välillä piti hieman katsella ympärilleen kun kävelimme Gunssanin tallille.

Rakastan traditioita. Olemme jo monen vuoden ajan tavanneet rakkaiden tyttöystävieni kanssa kesän lopussa joko venereissun tai illallisen merkeissä ja viettäneet laatuaikaa yhdessä. Toissailtainen laatuaika venähti aamun pikkutunneille, mutta hauskaa oli ja ehdimme jutella kaikesta.

Pena ja Leena-Fia ihmettelevät kuka tuo nuori herrasmies on?

Eilen oli ihanasti luppoaikaa tallilla, joten kävelimme hakemaan Tiinaa ja Masia, sillä Monika oli tulossa pitämään pitkästä aikaa meille tuntia (Masi asui pari vuotta Monikan luona ennen kuin muutimme Inkooseen ja on pitänyt tunteja meille molemmille kaikenkarvaisilla hepoilla).

Tunnin jälkeen oli hyvä jäädä ulos laitumelle yöksi.

Thor oli toissapäivänä todella pirteä. Tuuli paljon enkä saanut mitään kontaktia kentällä, joten annoin Thorin enimmäkseen juosta puhtia pois vapaana (siitä oli kyllä hyvä ja harkittu frihetsdressyr aika kaukana). Eilen pikkuinen oli hyvin läsnä heti tunnin alusta ja pienen alkuvänksäilyn jälkeen Thor tuntui todella hyvältä. Thor otti hyvin tuntuman eikä jäänyt tyhjäksi edestä ja kulki tasaisesti. Teimme todella hyviä irroittavia liikkeitä ja saimme molemmat hevoset kulkemaan läpi koko rungon.

Copyright Tiina ja Kia

Tässä yhteenvetoa päivän tunnista:
  • Yritimme pidentää Thorin askelta heti alussa, sillä Thor jää helposti liian lyhyeksi rungosta.
  • Keskityimme ylläpitämään tasaisen tuntuman heti alusta. 
  • Teimme käynti-pysähdys siirtymisiä ja Monika pyysi minua miettimään heti eteenpäin pysähdyksen jälkeen, jotta Thor ei päästäisi kokonaan kontaktia edestä eikä miettisi taaksepäin.
  • Kevyessä ravissa ratsastin pitkillä sivuilla eteenpäin ja hidastin hieman lyhyillä sivuilla. 
  • Ratsastimme kolmekaarista kiemurauraa ravissa ja aina keskellä siirtyminen käyntiin. Thor ei keskittynyt, joten Monika pyysi minua siirtymisen sijasta ratsastamaan Thoria eteenpäin suoralla pätkällä. Sen jälkeen pystyin jälleen tekemään hyviä siirtymisiä.
  • Aloitimme käynnissä uralta pohkeenväistöä keskihalkaisijaa kohden, suoristus ja sulkua takaisin uralle. Suuntana otsa kohti uraa ja runko taipuneena. Näin ulkopohje (uralta tuova pohje) jää vaikuttamaan samaan paikkaan ensin sivulle vievänä ja sitten taivuttavana. Harjoituksen jälkeen siirtyminen raviin oli todella hyvä ja Thorin ravi oli paljon ilmavampi.  (Katsokaa Tiinan piirtämä, yhdessä kyhäilemämme harjoitus hahmottamismielessä post-it lapulla).
  • Ratsastimme diagonaalille ja puolitiessä jatkoimme sulkutaivutuksessa takaisin uralle. 
  • Laukkatyöskentelyä teimme pienentämällä ympyrää hieman sulkutaivutusmaisesti. Monika pyysi meitä miettimään ulkotakajalan polkevan sisäänpäin ja asetus samalla sisäänpäin. Harjoitus auttoi  lyhentämään laukkaa ja aktivoi selkää ja takajalkoja. 
  • On tärkeätä saada Thorin takaosa ja selkä aktivoitua ja hyvien harjoitusten kautta Thor polkee paremmin alleen ja aktivoi selän. 
Tänään olimme palauttavalla maastolenkillä Tiinan ja Masin kanssa. Minä menin Massella ja Tiina kokeili ensimmäistä kertaa Thoria. Laukkasimme ja ravasimme pitkiä pätkiä ja uskaltaisin sanoa, että me kaikki nautimme täysin siemauksin.

Tänään aamulla oli kova väsy.

Haukotutti niin kamalasti kun Kia tuli herättämään. 

No comments:

Post a Comment