Sunday, August 26, 2012

Pitihän se arvata

Heidi, Thor, Atte ja Johanna

Atte: "Sulla on kyllä niin pitkät jalat, että hyllyistä löytyvistä normaalisatuloista ei kyllä löydy sopivaa. Kyllä me noista tai sun omasta Kieffer Malmöstä hevoselle sopiva kuitenkin saadaan." 

Voitte tietenkin kuvitella mitkä normaalisatuloiden vaihtoehdot olivat:


Kokeiltuamme satuloita satulasovitushuoneessa kävelimme maneesiin kokeileman satuloita selästä käsin. Kokeilin käytettyä Albionin K2:a jälleen kerran, mutta se ei tuntunut hyvältä selästä käsin vaikka se näytti Thorille sopivan oikein hyvin maasta käsin (myös Heidi kokeili satuloita ratsain, joten sain myös toisen  mielipiteen). 

Not for long-legged people.

Sen jälkeen kokeilin Butet-satulaa ja se tuntui hyvältä, mutta mukana olleet ystäväni Heidi ja Johanna eivät olleet innostuneita ja jouduin hieman huonoon asentoon ylävartalon kanssa siinä. Prestigen satula (Mari, olit aivan oikeassa) istui molemmille kuin nakitettu. Thor tuntui liikkuvan todella rentona ja tuntui, että ero oli hetkessä valtava. Prestigen satula antaa hyvin lavalle tilaa, joten olisiko se ollut suurin syy siihen, että satula tuntui istuvan Thorille niin hyvin? Satula oli myös oman istunnan kannalta hyvä, sillä siivet ovat pidemmät ja sain aika nopeasti tukevamman tuntuman omaan istuntaan ja tuntui siltä, että pääsin lähemmäksi hevosta.Pari asiaa jotka jäivät mieleen tämän päivän keskusteluista Aten kanssa satulan sovituksesta:
  • Tarkista, että satulan takakaari ei mene viimeisen kylkiluun taakse pehmeälle alueelle.
  • Thorin nykyisen Kieffer Malmö-satulan etuosa painaa juuri siihen kohtaan missä trapezius-lihas sijaitsee.
  • Ilmakanavat ovat nykyään leveämmät kuin aikaisemmin (satulan alapuoli on jaettu kahteen satulapatjaan, joiden väliin jää hevosen selkäranganmyötäinten ilmakanava. Kanavan tarkoitus on parantaa satulan istuvuutta, estää satulaa painamasta selkärankaa ja antaa sille tilaa liikkua. Lähde: Wikipedia). 
  • Ratsastus kehittää hevosta ja siltä haetaan lisää suorituskykyä. Hevonen lyhenee, levenee ja ratsastaja pitenee ja ratsastajan täytyy kuitenkin pysyä oikeassa pisteessä. Tämä on tällä hetkellä suurin haaste satuloiden tekijöille. 
  • Kannattaa tutustua erilaisiin satulansovitusta käsitteleviin verkkosivuihin. 

Ihanat apurit!

Ah, jos mä oon ihan kiltisti ehkä ne lopettaa kohta tämän rääkin. 


Prestige kokeilussa.Täytyy kyllä sanoa, että tästä päivästä jäi todella hyvä mieli. Aten tyyli palvella meitä asiakkaina oli kovin miellyttävä. Hän vaikutti oikeasti kiinnostuneelta, kiireettömältä ja oli hyvin läsnä koko sen ajan kun kokeilimme satuloita. Sitä paitsi opimme jälleen paljon uutta.

Aamumaaston näköala

Aloitimme aamun maastoilemalla Heidin, Thorin ja Masin kanssa. Masi oli oikein Masimainen. Joka kerta kun Thor katseli jotain, Masi meni piiloon Thorin taakse ja jossain vaiheessa Thor ja Heidi kävivät ojassa ja naureskelimme meidän reippaalle johtajahevoselle, jonka pitäisi näyttää nuorukaiselle hyvät tavat.

Kiitos Heidi ja Johanna seurasta. Olette kullanarvoisia ystäviä!

Lue myös: 
Satulalla on merkitystä
Ilman satulaa
Satula vaihtui isompaan
Satuloiden sovittamista ja muuta satuloihin liittyvää asiaa
Suorat takakasetit
Hindlimb lameness and saddle slip
Opin tänään keventämään oikein
Satuloiden seurassa
Hormoonien sekasorto
Ratsastajan painopiste
Eroja istunnassa
Satulan sovitusta etänä
Vuorossa Devoucoux
Cranial Nerve 11

Lampaankarvasatulasta (Peruutuksia peruutuksien perään)

Suomalaiset satulansovittajat: 
Vixen / Karin Rosenlew
Tiina Suni
Satula.com

No comments:

Post a Comment