Monday, May 7, 2012

Voihan satula

Thor oli eilen ratsastaessa hieman kiinni vasemmalle. Mietin hetken mistä ongelma voisi johtua ja tulin siihen tulokseen, että hampaista saan tietää vasta toukokuun loppupuolella Vermossa joten ainoa toinen syy jonka keksin oli satula (etenkin kun Thorin vasen lapa oli edelleen Sannan hieroessa jumissa).


Ostin uden satulan noin kuukausi sitten ja ratsastin nyt ensimmäistä kertaa kolme rankempaa treenipäivää peräkkäin Marin kurssilla samalla satulalla. Tänään päätin kokeilla estesatulaa, joka asettuu lapojen päälle, mutta ei selvästi paina sillä Thor oli kuin eri hevonen tänään. Tuntui heti alusta suoremmalta, tasaisemmalta ja liikkui hyvin koko rungosta läpi. Myös vasen puoli herkistyi ratsastaessa ja lopussa Thor tuntui todella hyvältä. Eli ei kai voi muuta kuin odottaa valokuvakilpailusta voittamaani karvasatulaa ja lähteä taas satulaostoksille (eihän sitä tullut kokeiltua kuin joku 50 satulaa edellisellä kerralla).


Olimme Thorin kanssa pienellä juoksulenkillä tänään ennen kuin jumppasimme kentällä. Thor käyttäytyi todella hyvin maastossa ja tottuu selvästi asioihin paremmin koko ajan. Kaikki äänet ja puskista hyppivät ihmiset eivät enää saa niin suuria reaktioita aikaiseksi. Mahtavaa! Kenttäilyn jälkeen kävimme vielä iltakävelyllä pellolla Jennan ja Wackulin kanssa ja sen jälkeen ruokin hevoset Pamin kanssa. Voi kun Jenna valmistuisi nopeasti fysioterapeutiksi / lymfahoitajaksi, niin saisin Thorille maailman parasta hoitoa.

2 comments:

  1. Voi itku noita satulaongelmia. Toivottavasti löytyy hyvä.

    ReplyDelete
  2. Kiitos Anni sympatiasta:) Onneksi on estesatula joka on sopiva, joten sillä voi mennä ja saan myös lainata yhtä tallin hevosen koulusatulaa joka tuntuu istuvan paremmin. Jotenkin tuntuu siltä, että satulaurakka saa odottaa syksyyn ja pärjätään olemassa olevalla satulalla jotenkin. Ehkä pitää vain totutella ratsastamaan myös Thorilla ilman saulaa. Masilla tein sitä usein silloin kun Masilla kipeytyi alkuaikoina selkä ja etsimme pitkään sopivaa satulaa. Thorilla on kuitenkin sen verran ilmava askel, että en ole ihan vakuuttunut siitä että pysyn selässä. Mutta ainahan sitä voi kokeilla:)

    ReplyDelete