Thursday, May 24, 2012

Peruutuksia istunnalla


Tulin juuri kotiin tallilta. Otin hevoset sisälle, hoidin ruokinnat, kävimme maastossa Thorin kanssa ja laukkasimme vielä hetken kentällä. Thor sai mutustella ruohoa ulkona ja poimin ruohoa sisälle ja ulos Thorille. Onneksi hevoset pääsevät kohta laitumelle, sillä välillä tuntuu siltä, että puolet ajastani tallilla menee ruohon nyhtäämiseen ja syöttämiseen (olen aina ollut hieman hassu tämän osalta. Pienenä oli pakko ulkoiluttaa kania ainakin tunnin päivässä, muuten oli maailman huonoin omatunto. Onneksi Masi on ympäri vuoden laitumella, joten ei tarvitse miettiä kahden hevosen syöttämistä.)

Eilisellä Johannan tunnilla harjoittelimme helppo B:0 -radan raviosuutta. Johanna muistutti miten tärkeätä on ratsastaa tarkat ja hyvät tiet ja keskittyä tekemään liikkeet oikein.

Teimme heti alussa pysähdyksiä ja peruutuksia ja sain kotiläksyksi opettaa Thorille ihan vain paikallaan seisomisen. Kun Thor seisoi nätisti paikallaan, Johanna pyysi miettimään peruutusta pelkästään istunnan avulla. Hän pyysi meitä nojaamaan todella vähän ylävartalolla eteenpäin ja käyttämään jalkoja samalla kun käsi pysyy paikallaan eikä vedä taaksepäin. Jos peruuttaa käsillä ja käyttää samalla jalkoja hevonen saa ristiriitaisia signaaleja, sillä pohkeet työntävät eteenpäin kun kädet pyytävät taaksepäin.

Thorille peruutukset olivat selvästi haastavia ja kesti vähän aikaa että Thor ymmärsi mitä hain takaa. Hetken päästä peruutukset sujuivat todella helposti pelkästään istunnan avulla ja oli mahtavaa huomata miten nopeasti hevonen oppii etenkin kun itse ratsastaa mahdollisimman kevyillä avuilla.

Harjoittelimme keskiravia pituushalkaisijalla ja Thor pidensi hienosti ravia ja tuntui todella suoralta. Olin tietenkin niin innoissani Thorin ravista, että oma keskittymiseni meni vain siihen että en sekoisi ilosta, mutta Johanna pyysi minua olemaan tarkkana, että pyydän Thoria tulemaan takaisin ennen kuin diagonaali loppuu.

Kolmikaarisesta kiemuraurasta Johanna neuvoi, että se alkaa lyhyen sivun keskipisteestä ja loppuu lyhyen sivun keskipisteeseen ja kolmikaarisen kiemurauran keskimmäinen kiemura on pitkän sivun keskipisteessä.

Thor on saanut maitohappobakteereja melkein viikon ajan ja on ollut todella tyytyväisen oloinen eikä ole ollut ollenkaan rauhaton sisällä iltaisin. Paino on pysynyt melko samana ja eilinen tunti sujui todella hyvin. Thor tuntui suoralta, liikkui todella hyvin rungosta läpi ja ravi oli ilmavaa. Tänään maastossa Thor hyppäsi ison loikan vesilätäkön yli ja oli kaikin tavoin maailman ihanin vaikka oli aivan mahdoton kotimatkalla. Olen kyllä täysin myyty.

Kun etsin kuvaa kolmikaarisesta kiemuraurasta löysin jälleen mielenkiintoisen linkin Centered Riding -valmentajan Tanja Kortelaisen -sivustoon.Lue myös: 

No comments:

Post a Comment