Monday, May 21, 2012

Pitkä maastolenkki ja vatsahaavaoireilua

Törmäsimme Ossiin ja Eemeliin matkalla tallille ja päätimme tehdä saman lenkin. 

Lähdimme Masin kanssa Ossista ja Eemelistä inspiroituineina pitkälle maastolenkille lauantaina. Oli aivan mahtavaa viettää aikaa Masin kanssa ja tulen aina niin hyvälle tuulelle, kun Masi on niin tyytyväisen oloinen. 

Inkoosta ajelin Thorille ja hyppäsimme maneesissa. Thor hyppää niin kivasti ja parissa hypyssä tuntui oikein miten Thor käytti selkää ja takaosaa. Noin muuten niin Thor syö taas huonosti. Vaikka vihreä kelpaa, niin heinät ja porkkanat menevät vastahakoisesti alas. Thor on myös ollut hieman tyytymättömän oloinen joten kaikki ei varmaan ole ihan hyvin. Thor söi todella huonosti viime kesänä kun saapui Ruotsista Suomeen, mutta pääsi heti koko kesäksi laitumelle ja tilanne muuttui sen mukaan. Vatsa varmaan kuitenkin reagoi muuttoihin ja kipulääkekuureihin ja  Pamin tallilla Thor sai Pronutrin kuurin ja söi sen aikana paremmin. Voisiko Thorilla olla alkava vatsahaava? Henkilökohtaisesti minulla ei ole mitään kokemusta hevosen vatsaongelmista, joten jos on jotain ajatuksia/kokemuksia vatsahaavasta, niin olisin kiitollinen.

Sielu lepää, kun katsoo hevosia lempipuuhassaan. 

Vain taivas oli rajana, tuuli puhalsi ja aurinko poltti kasvoihin. 

Eksyimme metsäpolulle ja olin iloinen, että olin
syönyt Duactia ennen kuin ryömimme koivujen ali ja yli.

Lenkin ja pesun jälkeen Masi nautti täysin siemauksin.
Lue myös:
Hevosen vatsahaavasta  Heidi Pätsin kirjoitukset; Vaikea hevonen, Terveys lähtee vatsasta

5 comments:

 1. Hevosen mahahaava aivan yllättävän yleinen.voit lukea lisätietoa esim.
  http://horsebalanceshop.shop.wosbee.com/ Toivottavasti selviää pian, mikä kaveria vaivaa.
  Aurinkoisia kevätpäiviä toivottelen teille =)

  ReplyDelete
 2. Omat kokemukset: Jos hevonen syö huonosti se viittaa yleensä aina hampaisiin. Jos hevonen syö eikä lihoa, sillä on tod näk vatsahaava. Jos hevonen katsoo omaan vatsaan sillä voi olla vatsahaava. Jos hevonen ärtyy satuloimisesta sillä voi olla selkä kipeä tai vatsahaava.

  ReplyDelete
 3. Kiitos ihanat lukijat kommenteista. Kävin katsomassa linkistä lisätietoa ja on mukava kuunnella anonyymin omista kokemuksista.

  Thor on ollut oikein pirteä ja hyväntuulinen nyt pari päivää ja tuntui tänään tunnilla todella hyvältä ratsastaa. Olen nyt syötellyt paljon vihreätä ja Thor syö sitä mielellään joten olen saanut painon pidettyä suht koht tasaisena. Lisäsimme myös hieman Green Linea ruokaan aamuisin.

  Thor ei ole ollenkaan ärtynyt satuloidessa eikä katso omaan vatsaan joten toivottavasti ongelma löytyy vain hampaista. Sinänsä olen nyt antanut maitohappobakteereja (toimivat yleensä kaikkeen) neljä päivää, joten mikäli vatsa on oireillut niin maitohappikset voivat tietenkin olla syy siihen, että Thorin olotila on parantunut ja jopa porkkanat maistuvat paremmin taas.

  Mutta tosiaan kiva oli kuulla teidän ajatuksia ja kerron sitten heti mitä uutisia kuulemme Vermossa ensi maanantaina.

  ReplyDelete
 4. Madotus (tai lantanäytteestä matojen tutkiminen + verikoe) ei varmasti haittaa tee sekään, jos vastausta ei löydy hampaista.

  ReplyDelete
 5. Kiitos Laura kommentista. Madot on tutkittu ja Thor on myös varmuuden vuoksi madotettu, mutta tutkimuksissa ei ainakaan löytynyt matoja. Verikoe on varmaan paikallaan mikäli hampaat ja/tai vatsa ovat kunnossa. Thor on kuitenkin nyt sen verran pirteä ja tyytyväinen, että uskon edelleen että ongelmien alku saattaa olla hampaissa. Etenkin kun ratsastaessa mukeltaa suulla ja on hieman kiinni vasemmalle. Olisi vain pitänyt varata aika Jutille aikaisemmin.

  Taisit Laura ensimmäistä kertaa mainita Jutin blogissani jo monta kuukautta sitten:)

  ReplyDelete