Monday, May 28, 2012

Hampaiden huoltoa

4 comments:

 1. Löytyikö sieltä suusta remontoitavaa?

  ReplyDelete
 2. Voi Laura, en tiedä mistä aloittaa. Siitä, että Suomessa on yksi ihminen joka oikeasti osaa katsoa onko hevosella purentavika?? Miten se voi olla mahdollista?

  Olen maailman kiitollisin ihminen, että sain kuulla Jutista Mialta ja sinulta ja varasin ajan. Thorilla oli todella remontoitavaa ja Juti meinasi, että jo tämän jälkeen pitäisi olla kuin eri hevonen mikäli suurimmat ongelmat johtuvat hampaista (ja kolmen vuoden sisällä purentavian pitäisi olla mennyttä kauraa). Kirjoitan tästä pidemmän postauksen heti kun saan koottua kaikki ajatukset ja faktat oikein.

  Eikö Suomessa tosiaan ole muita hevoshammaslääkäreitä jotka osaavat katsoa purentaviat hevosilla? Ja eikö täällä tosiaan kouluteta hevoshammaslääkäreitä? Tunnetko Laura ketään muuta kuin Jutia?

  ReplyDelete
 3. En ketään yhtä taitavaa...

  Minullahan kävi Jutin kanssa "onni", sillä tarkistutin hevosen hampaat hänellä "just in case" tyyppisesti, muiden Vermon lääkäreiden jäljiltä. Juti totesi hevoseni purennan olevan harvinaisen hyvä, ja sanoi suoraan, ettei hevoseni tule koskaan olemaan "hänen potilaansa". Mutta kyllä on moni ystäväni saanut ratsastukselliset ongelmat häviämään täysin esim. aaltomaisen purupinnan tasoituksella ja on se ruokakin alkanut hevosille maistua :)

  Pääasia on, että Thor saa leegot kuntoon!

  ReplyDelete
 4. Todella harmi että ei ole muita yhtä taitavia, mutta onneksi pääsimme tässä vaiheessa Jutin luokse (hänellä oli muutenkin todella miellyttävä tapa käsitellä hevosia). Mietin vain kuinka paljon olisimme jo voineet saada aikaiseksi jos olisin käynyt Jutin luona noin vuosi sitten, mutta kuten kirjoitit, niin pääasia on, että Thor saa legot kuntoon. Ja yksi oppilaistani on jo varannut ajan elokuulle Jutin luokse joten pistän kyllä sanan kiertämään:)

  Tavattuani Jutin ymmärsin myös mikä tuuri minulla on ollut muiden hevosten kohdalla ja etenkin Masin joka on jo 21-vuotias ja hampaat ovat aina pysyneet kunnossa vaikka on ollut painon kanssa alussa kovasti ongelmia.

  ReplyDelete