Thursday, February 23, 2012

Sacroiliac joint


Eläinfysioterapeutti Kaisa Ylimys-Ahlroth hoiti Thoria tänään. Thorilla ei ollut mitään erityistä havaittavissa. Lavat olivat hieman jumissa ja kallon ja ensimmäisen niskanikaman välistä Thor aristi kovasti, joka voi olla suora seuraus hampaiden piikeistä. Thor ei tahtonut millään seistä paikallaan eikä keskittynyt venytyksiin ollenkaan. Jossain vaiheessa Kaisa sai kuitenkin hoidettua Thorin ja keskittyi etenkin niskan venytysharjoituksiin. Oikealle Thor ei tahtonut venyä yhtä hyvin kuin vasemmalle.

Fysioterapeutin käynnin jälkeen kävimme vielä hetken juoksemassa maneesissa ja sen jälkeen kävelyllä. Myös Jenna oli mukana tallilla katsomassa kun Durandoa hoidettiin ja on niin mahtavaa, sillä Jenna on kohta valmis fysioterapeutti ja jaksasi vastata kysymyksiini: Missä hevosen fascia sijaitsee? Mikä on S1- nivel? Mikä on Sacroiliac joint? Ah, siis kyse on samasta asiasta? Missä ihmisen S1-nivel sijaitsee? Voitko sä Jenna näyttää? Miksi mun oikea reisi on jumissa? 

Eilen olin ensimmäistä kertaa Jennan ja Wacken kanssa Johannan tunnilla ja ihastuin tyystiin. Keskityimme pelkästään siihen, että hevoset kulkevat läpi rungon ja liikkuvat takaa eteen. Kävelimme pitkään alussa ja kun omat lantiot lähtivät liikkeelle Johanna sanoi, että silloin myös hevosen selkä liikkuu. Johanna jaksoi myös koko tunnin muistuttaa käsistäni ja siitä, että meillä olisi tasainen tuntuma molempiin käsiin ja runko tuntuisi molempien pohkeiden välissä. Ratsastimme pituushalkaisijaa pitkin ja radan poikki pitkältä sivulta koko ajan keskittyen siihen, että hevoset kulkivat rentoina ja suorina.

Thor on kaatunut aika paljon sisälle oikeassa kierroksessa ja Johanna pyysi minua ratsastamaan kulmat neliskulmina ja se toimi todella hyvin. Kun Thor kaatuu sisälle, niin pyöreiden kulmien ratsastus pahentaa asiaa. Yritän myös kompensoida kädelläni jolloin Thor kaatuu vain enemmän kättäni vastaan.  Kun Thor kulkee suorana kulmien läpi koko runko pysyy suorempana.

Myös Sannin tunnilla sunnnuntaina (video) keskityimme siihen, että saisimme Thorin mahdollisimman rennoksi ja lopputunnista Thor kulki jo aika nätisti. Videosta huomaa ison eron eiliseen tuntiin raspauksen jälkeen, kun Thor tuntui alusta asti melko tasaiselta. Siinä huomaa miten pää kääntyy kallelleen ja Thor on levoton suusta.

No comments:

Post a Comment