Wednesday, February 8, 2012

Liejukasa sisäreidessä

Olen havahtunut oikean lonkkani ja sisäreiteni jäykkyyteen vasta viime vuoden aikana. Joku päivä lueskelin vanhoja blogikirjoituksia ja huomasin, että Maria Fraser oli maininnut tästä minulle jo lokakuussa 2009. 

Olen yrittänyt venytellä kovasti oikean puolen reisilihasta, mutta vaikka oma vartalo taipuu koko ajan enemmän, niin oikea puoli pysyy kiinni kuin tukki muiden tukkien seassa. 

Mainitsin siis asiasta maailman ihanimmalle lymfahieroja Lea Levävuolle ja kyselin voisiko ongelma johtua alaselän jumista. Lea totesi, että minulla on varmaan jänne jumissa ja se kiinnittyy alaselkään (tämä on siis nyt miten minä ymmärsin asian eikä tieteellistä faktaa). Kun Lea hieroi tuota sisäreiden jännettä se oli todella kipeä ja tunsi oikein miten kädet pysähtyivät jossain kohtaa. Lea totesi, että minulla on liejukasa (kuona-aineiden muodostuma) sisäreidessä ja sieltä ne aineet lähtivät sitten liikkeelle.

Eli oma lopputulemani tästä on jälleen, että en voi mitenkään olla suora ja tasapainoinen ratsastaja ennen kuin oma vartaloni on mahdollisimman suora. Mutta miten olla suora, kun ei ehdi liikkumaan tarpeeksi ja istumatyö tai autolla ajaminen eivät ainakaan edesauta asiaa. Yritän jatkaa joogaamista säännöllisesti aamuisin, mutta pitäisikö käydä fysioterapiassa, osteopaatilla? Onko muilla kokemuksia samankaltaisista "ongelmista".  

Tallille on tulossa fysioterapeutti käymään, joten Thor pääsee nyt ainakin fysioterapeutin valvovan silmän alle. 

2 comments:

  1. osteopaattia suosittelen! erinomaisia kokemuksia nimenomaan suoruuteen ja tasapainoon. lisäksi ko hoitomuoto katsoo kokonaisuutta, ei yhtä vaivaa

    ReplyDelete
  2. Kiitos, taidanpa varata ajan osteopaatille:)

    ReplyDelete