Sunday, November 1, 2015

Takaisin muuttolintujen matkassa


Ehdin Thorin luokse vain pari kertaa viime viikolla. Maanantaina juoksutin Thorin oikein kunnolla ja keskiviikkona juoksutin ja ratsastin pellolla. Lauantaina lähdimme Jolinin, Ellan ja Mareldan kanssa varikon kautta maastoon. 
 
Varikolla.

Sää oli taas mitä mainioin ja halusin liikuttaa Thorin kunnolla ennen sunnuntain muuttopäivää. Kävimme  pitkällä lenkillä ja ravasimme ja laukkasimme paljon. Suurimman osan matkasta Jolin päästi menemään oikein kunnolla. Pari pukkia tuli jo menomatkalla ja kotimatkalla Marelda innostui ja totesin vain, että piti päästää myös Thor oikein kunnolla menemään, niin pukittelukin loppuisi. Syysvireällä Thorilla lähti kuitenkin ihan mopo käsistä ja todella kovassa laukassa mentiin sitten rodeota ylös alas ja huusin jossain vaiheessa, että nyt voisi hieman hidastaa sitä tahtia.:) Nå, pahimmat energiat saatiin purettua ja loppulaukat sujuivat oikein mukavissa merkeissä. 


Eilisen vietimme kummipoikani perheen luona ja kaikki pukeutuivat Halloweenin kunniaksi. Lapset kävivät karkki ja kepostelemassa ja oli niin hauskaa.


Tänään sain sitten ihanan ison halin toiselta rakkaalta kummipojaltani kun hain Tiinan mukaan tallille. Haimme trailerin, pakkasimme auton, putsasimme ja annoimme Thorille heinää ja halasimme kaikkia tallilla kovasti.

Thor käveli nätisti traileriin, mutta pyysin jälleen Thoria sisään ja ulos joitain kertoja jonka jälkeen Tiina vei Thorin sisälle ja peruutti ulos ja vasta kun sain koskea Thoria takaa ja rauhassa laittaa puomin kiinni lähdimme matkaan.


Thor kulki niin nätisti koko matkan ja odotti kiltisti trailerissa kun saavuimme Kirkkonummelle. Tuli sellainen olo, että kyllä lastaamisesta on tehty vaikeata aikaisemmin ja voi että miten helppoa se voi olla kun se sitä sitten on.

Mun best buddies Thor ja Tiina.

Paikalla oli heti hyvä ystävämme Ninni ja Manu ottamassa meitä vastaan ja kävimme karsinassa vaihtamassa ulkoloimen päälle ja veimme Thorin tarhaan. Thor sai ison tarhan maneesin takaa ja saa olla parin muun hevosen vieressä. Paikassa on kokopäivätarhaus ja ruokinta neljä kertaa päivässä ja todella ilmava ja hieno talli.


Toivon todellakin, että viihdymme uudessa kodissa ja pääsemme jatkamaan treenejä hyvällä rutiinilla. Olen super innostunut muutosta ja Thor vaikutti niin rennolta heti kättelyssä. En kyllä tiedä miten pärjäämme joulua ilman Thoria Inkoossa, mutta heti kevään ensimmäisten auringonsäteiden ja muuttolintujen kanssa lähdemme takaisin kotiin Inkooseen Mareldan ja Piffin luokse.

On myös hieman haikea olo koska kesä on ollut mitä ihanin ja olen työtilanteeni takia ehtinyt viettää niin paljon aikaa koko kesän ja syksyn Ellan ja Thorin kanssa. Tuntuu, että olen juossut niin monta vuotta paikasta toiseen vaikka olisin halunnut pysähtyä ja antaa enemmän aikaa perheelleni. Kun ostin Thorin elämäntilanteemme muuttui melko nopeasti ja yksinhuoltajan arjen pyörittäminen pienen lapsen ja nuoren hevosen kanssa on välillä ollut melkoista kepottelua. Joskus kun mietin miten saan kaiken toimimaan totesin, että tässä me kuljemme yhdessä tätä matkaa. Välillä Thor saa multa vähemmän huomiota ja välillä oma hyvinvointi. Ilman rakasta perhettäni ja parasta ystävääni Tiinaa en olisi millään jaksanut tai pärjännyt ja kun on tehnyt mieli vain istua lantakasaan itkemään on aina jotenkin päässyt sieltä ylös. Tämä kausi tuli siis todellakin tarpeeseen ja olen niin kiitollinen esimiehelleni, joka keväällä totesi, että nyt on se aika jolloin kannattaa miettiä kuka olet, mitä haluat tehdä ja ihan oikeasti vain hengähtää. Kiitos siitä!

Ellalla on syksy koulussa lähtenyt hyvin käyntiin ja Tiina pääsee auttamaan Thorin kanssa kun Thor asuu nyt Kirkkonummella. Tästä on hyvä aloittaa uudet työhaasteet mielenkiintoisessa uudessa työpaikassa huomenna. Todella jännittävää.

No comments:

Post a Comment