Friday, November 13, 2015

I love my horse, I love my horse, I love my horse...


Saavuin töihin aamulla, laitoin tietokoneen päälle ja tallilta tuli viesti:  "Thor ontuu oej!!;( Ihan kunnolla."

Soitto heti Talliklinikalle ja sen jälkeen Vermoon. Vermolla on nykyään kiertäviä eläinlääkäreitä, joten sain heti eläinlääkärin paikan päälle. Epäilin pientä haavaa oikeassa etujalassa joka kenties olisi tulehtunut, mutta ihmettelin kun mielestäni ongelma oli ennemminkin tuntunut ratsastaessa vasemmalla puolella.

Eläinlääkäri soitti heti takaisin ja totesi, että Thor ei enää onnu käynnissä, mutta ravissa ontuu selvästi vasenta etujalkaa. Liikaluun kohdalla on kuulemma pientä turvotusta ja hän määräsi viiden päivän Metacam kipulääkekuurin (voi kun nämä mun tuntemukset olisivat joskus väärässä).

Ajan nyt kuitenkin tallille koska sain eläinlääkäri Tiina Eklundin vielä kiinni ja hän lupasi tulla käymään. Tiinalla on ultralaite ja haluan ehdottomasti katsoa jos saisimme jotain tarkempaa kuvausta vammasta. Epäilen taas suurimmaksi syyksi kengitystä ja näyttää siltä, että joudun vain viemään Thorin klinikalle kengitettäväksi. Harmittaa ihan vietävästi ja olo on kuin kuvassa tällä hetkellä. Tuntuu niin turhauttavalta kun laittaa kaiken ylimääräisen ajan ja rahat omaan hevoseen ja on ollut niin paljon vastoinkäymisiä. Tuntuu, että Thor on vain aivan liian nuorena hajotettu ja nyt korjaan ulkoapäin sisältä rikkinäistä timanttia.

Voi kun saisimme nyt pidemmän hyvän putken tästä lähtien ja pääsisimme vihdoinkin pureutumaan ongelman ytimeen. Jos olen ihan rehellinen tunsin tuon vasemman lavan tukkoisuuden jo Inkoossa, mutta ajattelin että olen taas liian herkkä tai ehkä se menee ohi. Nå, ehkä sitä jossain vaiheessa oppii kuuntelemaan vielä tarkemmin hevosen signaaleja.
 
Lue miten kävi täältä.

13 comments:

 1. Kaksi eri eläinlääkäriä samana päivänä? Sinulla on tosiaan liikaa rahaa tai sitten kaikki vakuutusyhtiöt lopettavat hevosten vakuuttamisen piakoin. Eiköhän kyse ole hieronnassa auenneen jumin jälkitilat ja postuvat levolla ja metacamilla.
  Toivotaan parasta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onneksi kutsuin paikan päälle toisen eläinlääkärin. Selkeä ongelma kaviossa. Epäillään naulan painaumaa eli ei kuin kengittäjälle soittamaan. Myös liikaluu on lievästi kuuma jalassa.

   En vain ymmärrä miten on mahdollista, että toinen eläinlääkäri ei huomannut ongelmaa. Aivan selvä lämpötilaero kavioissa.

   Onneksi maailman ihanin Kenny pääsee vielä irrottamaan kengän tänään. Maailman paras Kenny! Sen jälkeen ollaan viisaampia.

   Delete
  2. Ja voih olispa sitä rahaa yllin kyllin kun hevosista on kyse. En kuitenkaan ikinä voisi jättää hevosta kipeänä seisomaan. Olisi ollut ihan hullua jättää Thor Metacam-kuurille ja vain antaa olla. Olisi varmasti kehittänyt paiseen.

   Onneksi Tiina pääsi vielä käymään tänään. Muuten olisi kyllä ollut todella ikävää Thorin puolesta liikkua noin kipeällä jalalla.

   Delete
 2. Voi että! Kovasti tsemppiä teille, toivottavasti ei mitään isompaa jalassa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Ulla! Kenny kävi jo ja pari naulaa painoivat vasemmassa kaviossa. Kenny meinasi, että Thorilla on niin herkät kaviot että pitää olla erityisen tarkka naulaamisen kanssa.

   Nyt täytyy seurata pari päivää ja toivotaan, että vasemman jalan liikaluu ei olisi aktivoitunut. Muuten pitää miettiä sen poistamista.

   Toivotaan nyt kuitenkin, että selvisimme säikähdyksellä.;)

   Delete
 3. Voimia hurjasti ja toivotaan että selvisitte säikähdyksellä! Meillä tuli kanssa naulasta pari kuukautta sitten painauma, koko jalka tukiksi ihan muutamassa tunnissa, onni on huvä kengittäjä joka tulee vaikka keskellä yötä ottamaan kenkää pois ja tekemään haudetta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos anonyymi. Toivotaan tosiaan niin.

   Todella tylsät tällaiset naulan painaumat. Talliklinikasta kyllä heti sanottiin, että akuutit ontumiset tulevat usein kaviosta, mutta kaikki talliklinikan eläinlääkärit olivat muualla. Olisipa säästynyt hieman rahaa jos olisin heti soittanut kengittäjän paikan päälle.:)

   Ja onni on todellakin hyvä kengittäjä. Yllättävää oli mielestäni miten koko jalka reagoi ja turpoaa vaikka ongelma on kaviossa. Olin jo ihan varma, että jänne tai joku muu on pamahtanut jalasta, mutta toivotaan tosiaan että kyseessä oli vain naulan painauma.

   Tsemppiä myös teille.:)

   Delete
 4. Jokainen hevosenomistaja osaa toivottavasti ottaakengän pois ja tehdä hauteen, ei siihen kengittäjää tarvita!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Englannissa vaaditaan tutkinto kengän poistamiseen. En itse lähde poistamaan juuri kengitettyä kenkää. Kesällä poistimme Tiinan kanssa kengän joka oli jo löysä ja kiertynyt, mutta otan mielummin ammattilaisen katsomaan tilanteen. Ja kun kyseessä ei ollut paise enkä itse osaa arvioida onko paise tai vain naulan painauma, niin miksi ihmeessä laittaisin hauteen? Ja Thorilla kun on niin heikko kavion laatu, niin yritän kaikin tavoin pitää kengät jalassa oli mikä oli.

   Delete
 5. Hei Kia

  Voi miten ikävää. Toivottavasti kyse on vain naulan painaumasta ja pääsette Thorin kanssa tuosta vain väikähdyksellä. Onneksi tavoitit sekä ell Tuulan että sait luottokengittäjänne Kennyn nopeasti paikalle. Pidän peukkuja pystyssä että pääsette pian kunnolla treenaamaan!

  Maarit L.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Maarit tsemppauksesta. Thor oli täysin normaali liikkeessä tänään (otti ehkä lievästi lyhyempää askelta vasemmalla etusella), mutta hyvältä vaikuttaa..... Jee!

   Delete
 6. Voi miten kurjaa! Tuollaisia viestejä sitä aina pelkää tallilta. Toivottavasti kuitenkin selviätte säikähdyksellä, hyvä että tilanne näyttää jo paremmalta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikö vain. Siis aivan kamalaa kun tulee tuollaisia viestejä. Faktahan on se, että hevosten kanssa sattuu ja tapahtuu ja se kuuluu asiaan, mutta kyllä sitä on niin onnellinen joka kerta kun ei ole mitään pahempaa. Maalasin jo vaikka mitä kauhukuvia omassa päässä. Ehkä pitää myös oppia ottamaan tilanteet vielä rennommin: ontuminen ei aina tarkoita elinikäistä ongelmaa. Teselloa hoidettuani niin pitkään tuloksetta jäi jotenkin ahdistus päälle pienimmästäkin jalkajutusta.

   Kiitos tsempistä Annika!

   Delete