Wednesday, November 11, 2015

Paketti kasassa

Elämäni jalokivet.

Thor on viihtynyt erinomaisesti uudessa kodissa ja on ollut aivan super ihanaa kävellä suoraan maneesiin tallin pihalta. Vaikka kesä ja alkusyksy sujui mainiosti Inkoossa, niin pimeinä iltoina tuntuu nyt erityisen hyvältä asustella talven yli maneesitallilla.

Thor on niin rauhallinen kun on taas päässyt boksin ja maneesin turvaan ja on todella kiva käsitellä. Rakastamme meidän Inkoon kotia, mutta Thor on niin herkkä kaikelle ja ehtii kehittää omia mörköjä joka kulmaan pimeässä pihatossa. Vaikka Thor tottui moneen uuteen asiaan kesällä ja kaveeraa jo melkein valkohäntäpeurojen kanssa vaikuttaa siltä, että Thorilla on turvallisempi tunne isommassa tallissa. En tiedä linkittyykö se suoraan isompaan laumaan tai onko Thor vain niin tottunut asumaan tallissa nuoresta asti.


Viime viikon peltoilujen jälkeen pääsimme Thorin kanssa heti treeniin. Sunnuntaina Jannika kävi valmentamassa meitä ja eilen pääsin ensimmäistä kertaa Antti Jurvaisen estetunnille. Olen lukenut Jurvaisen tunneista Heidin nelivedot -blogista, mutta muuten Antti ei valmentajana ole meille entuudestaan tuttu. Antti käy kuitenkin viikottain Kirkkonummella, joten sovimme nyt tiistaille säännöllisen estetunnin.

Jannikan tunnilla harjoittelimme vain perusasioita ja Thor oli oikein pirteä ja hyvän tuntuinen. Antin tunnilla Thor oli aika jäykkä alussa, mutta meni kuitenkin Thormaisen ihanasti. Hyvä tahti, rento, hyppäsi ihan mitä vain eikä katsonut mitään.

Thorin karsina. Talli on todella ilmava ja kaunis ja karsinat tilavat ja valoisat.

Antti oli sitä mieltä, että meillä on aika lailla paketti kasassa eikä ole mitään suurempaa mihin hän puuttuisi. Hän teetti hauskoja teknisiä tehtäviä ja saimme toden teolla miettiä tiet ja minne ratsastimme. Maneesi on kapea, mutta pitkä joten siellä käännökset tulevat vastaan nopeasti.

Oma istunta on kyllä kuitenkin omasta mielestä täysin hukassa ja tuntui siltä, että menin kuin vieteri puolelta toiselle. Olen myös hieman huolestunut Thorin terveydestä, kun vasen lapa jumittaa taas aina alussa ja koko vasen puoli on sellainen "kovan tuntuinen". Molemmat ontumiskerrat ovat alkaneet juuri tuosta vasemmasta lavasta, joten toivon todellakin että tilanne ei menisi huonommaksi. Hieroja Sanna oli myös sitä mieltä, että Thorin lannealue oli todella jumissa ja Thor on helposti lyönyt ristilaukalle estetunneilla. Sanna hieroo Thorin taas ensi viikolla joten saa nähdä onko parannusta tapahtunut siihen mennessä.

Tänään tutustuimme kenttään ensimmäistä kertaa Thorin, Ellan ja Boomerin kanssa ja Thor sai juoksennella vapaana ja sen jälkeen juoksutin vielä pari kertaa vesiesteen yli. Kentällä Thor liikkui kyllä upeasti, joten ehkä eilinen oli vain parin rankemman treenipäivän jälkeistä jäykkyyttä.

Jannika tulee taas sunnuntaina käymään ja odotan sitä niin paljon. Nyt kun pääsee taas säännöllisesti treenaamaan on oikein treenivimma päällä eikä tahdo millään malttaa odottaa seuraavaa valmennusta.

Katso myös Sannan aiemmat hierontakerrat:
Marraskuu 2011
Tammikuu 2012
Maaliskuu 2012
Huhtikuu 2012

2 comments:

 1. Mikä talli! Ihana karsina - ei ihme, että Thor ja sinä tykkkäätte tästä uudesta paikasta!

  Hienoa, että saatte jatkossa säännällistä valmennusta Antilta. Minullekin Antti oli tuttu Heidin blogin kautta ja lisäksi tapasimme Järvenpään kisoissa, joissa Antti oli ratamestarina. Hurjan mukava ja osaava kaveri, eikä huumorintajuakaan puutu. Hyviä estetreenejä!

  Maarit L. =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikö olekin aivan ihana talli. Ollaan ihan myytyjä.;) Antti vaikuttaa kyllä todella positiiviselta kaverilta. Niin mukavaa valmentautua kun valmentaja säteilee iloisuutta.;)

   Delete