Saturday, February 2, 2013

Intiaanipäällikkö konsanaanKuulen edelleen Gunssanin äänen korvissani ja tunnen viimeisen mahtavan loikan vartalossani. Tasainen lähestyminen, tasainen istunta, tasaiset kädet, täydellinen loikka ja heti hypyn jälkeen takaisin satulaan. Gunssan piti taas istuntatunnin meille ja tunnin lopussa tuntui siltä, että jalkani löysivät oikean paikan ja ylävartalo sai lisää pituutta varmaan metrin verran. Vaikka tiedostan ongelmat istunnassani,  ainoa tapa oikeasti korjata niitä on kun Gunssan jaksaa sanoa kerta toisensa jälkeen asioista ja harjoitusten kautta pystyn hahmottamaan virheet. Sain alkuveryttelyn jälkeen mennä koko tunnin ilman jalustimia ja vasta lopussa ottaa jalustimet jalkaan puomiharjoituksien ajan (sekin vain koska olin sitä mieltä, että Thor on kestänyt pomppimistani yhdeltä päivältä tarpeeksi.)Sain jälleen kepin kyynärpäiden taakse ja harjoitus toimi erinomaisesti. Kun ratsastin ilman jalustimia ja kädet pysyivät hiljaa löysin pikku hiljaa syvyyttä istuntaan ja tunsin miten keskivartalo teki töitä. Käynnissä Gunssan pyysi minua hidastamaan keskivartalon ja hauiksien avulla ja pitämään kädet täysin rentoina ja avut menivät hyvin läpi. Oikea laukka nousi myös nätisti tänään ja viimeiset pomput oikealle menivät sen verran hyvin, että päätin lopettaa siihen. Gunssan pyysi myös laukannostoissa huomiomaan että istun ryhdikkäänä ja olen ylpeä nostoista ikäänkuin intiaanipäälikkö enkä nojaa eteenpäin ja lyhisty kasaan. Thor oli niin tasainen ja hyvän tuntuinen tänään, joten pystyin todellakin keskittymään omaan istuntaan ja sen korjaamiseen. Huomasin myös miten paljon pystyn vaikuttamaan Thoriin kun oikeasti aktivoin oikeast osat vartalostani. Eli ei kuin lisää hommia rakkaalle veljelleni ensi viikon PT-sessiossa.


Eilen kävimme Thorin kanssa pellolla ja oli niin ihanaa ravailla ja laukata siellä. Thor käyttäytyi todella hyvin ja olen kyllä maailman ylpein pikkupojasta.


Kävin myös Estellen kanssa Monikan valmennuksessa tänään ennen Gunssanin tuntia ja tunti oli todella hauska ja onnistunut. Keskityimme ihan vain perusasioihin vauvelin kanssa ja oikeassa kierroksessa yritimme saada lapaa oikealle. Oli sellainen olo, että Estellen ranka vääntyy vasemmalla oikeassa kierroksessa ja ratsastaja kaatuu oikealle. Pienensimme ympyrää laukassa ja aina kun Estelle toi hieman lapaa oikealle ja käytti paremmin takajalkojaan suurennettiin taas ympyrää ja Estelle sai laukata reippaammin eteen. Harjoitus toimi, koska Estelle tuli hyvin ulkoavuille. Teimme myös paljon siirtymisiä.Nyt yritän vielä raahautua ravintolaan. Raikas ilma teki tehtävänsä ja voisin mennä suoraan nukkumaan, mutta rakas mieheni ja ihanat ystävät odottavat keskustassa, joten suuntaan siis sinne. Huomenna on jälleen vuorossa Iian valmennus.

Vaikka yritän kehittyä ratsastajana koko ajan ja paljon on opittavaa, niin uskon että suurin syy siihen, että Thor tuntuu nyt niin hyvältä ratsastaa on sopiva satula, purentavian korjaaminen, hyvä kavionhoito ja kranioileva Rannvi, joka on hoitanut Thorin nyt pari kertaa. Hauskaa muuten että näitä asioita tutkitaan ja tällainen pitää tieteellisesti todistaa. Eikö ole itsestäänselvyys, että perusasioiden pitäisi olla kunnossa, jotta hevonen pystyy suorittamaan parhaimmalla tavalla. Muistan aina kun olin Lontossa eläinten hyvinvointitutkimusseminaarissa Animaliassa työskennellessäni ja Mark Bekoff kertoi miten hän tutki porsaiden reagointia kun heidät erotettiin mammoistaan. Hän oli kertonut tutkimuksestaan pojalleen ja poika oli vilpittömästi ihmetellyt miksi sellaista tutkitaan. Eihän kukaan halua eroon äidistään pikku vauvana.

2 comments:

  1. Tosi kiva blogi, tykkään! (: Jos haluat kurkistaa, niin morttiandmylife.blogspot.com. Pitää vielä liittyä lukijaksi c:

    ReplyDelete
  2. Kiitos kommentista ja mahtava blogi myös sinulla:)

    ReplyDelete