Saturday, February 9, 2013

Vatsalihakset siirtymisissä


Suuntasimme aamupalan jälkeen Aktiivitallille ja Ella sai tänään hieman reippaamman Lurjuksen tunnille. Ravi oli sen verran isoa ja Ellaa jännitti, joten Katja päätti vaihtaa takaisin suloiseen Zaraan.  Naemi ratsasti Blondiella ja meni jo kuin mikäkin vanha tekijä.


Benjamin vei lapset syömään Sågeniin Inkooseen ja Naemi sai vielä kokeilla jääcartingia. Minä taas poikkesin antamassa omenoita Masille ja sieltä Thorin kanssa Gunssanin tunnille. Keskityimme jälleen pelkkään istuntaan ja parannusta oli selvästi tapahtunut viime kerrasta. Jalat pysyivät paremmin alhaalla ja ylävartalo löysi oman paikkansa. Täytyy kuitenkin myöntää, että ratsastaminen ilman jalustimia ja keskivartalon hallinnan löytäminen on työlästä ja sain ihan oikeasti keskittyä oikein kunnolla. Olen kuitenkin niiiiin kiitollinen, että Gunssan jaksaa korjata ja huomauttaa asioista, sillä ero oli jälleen huomattava, kun oikeasti ratsastan istunnalla ja käytän vatsalihaksia siirtymisissä. Jopa laukasta siirtyminen raviin sujui hyvin ilman jalustimia, kun pysyin hiljaa käsien kanssa ja hidastin ravia istunnan avulla enkä kädellä. Lopuksi hyppäsimme pientä ristikkoa ja sain jälleen lopussa hyvän tuntuman laukkaan. On vielä pitkä matka Pedro Torresmaiseen istuntaan, mutta aina voi uneksia.Rannvi hoiti jälleen Thorin tänään tunnin jälkeen, sillä kaula ja lapojen alue oli sen verran jumissa viime kerralla. Thor oli tänään paljon paremman tuntuinen heti alussa, mutta Rannvi soitti jälkeenpäin, että tuntui siltä että kaula pidentyi tänään varmaan metrin ja suolisto käynnistyi toden teolla. Myös vasemmalla puolella oli ollut joku jänne hieman kipeä, mutta arvelin sen johtuvan siitä että me luisteltiin eilen Thorin kanssa maastossa kun tilsakumit ovat saaneet jäädä tältä talvelta.
Thor oli taas hyvän tuntuinen tunnilla tänään, mutta alkutunnista hieman kiinni vasemmalle. Oli myös sellainen olo, että Thor ei oikein laukassa saanut takaosaa alle ja Rannvin mielestä takaosa oli enemmän jumissa kuin viime kerralla etenkin ristiluun kohdalta. On niin mukavaa kun voi pohtia näitä asioita yhdessä Rannvin kanssa ja Thorissa on tapahtunut iso ero sen jälkeen kun Rannvi sai oikean puolen Thorin kropasta avattua. Nyt tuntuu siltä, että tänään lähti joku toinen isompi jumi kaulasta. Tottakai treeni kipeyttää lihakset, mutta jotenkin on sellainen tunne, että Thorin purentavika on vuosia jo jumittanut Thorin ja nyt kun perimmäinen syy on saatu korjattua, niin pikku hiljaa muut palaset loksahtelevat paikoilleen. Joka tapauksessa, niin Thor saa olla vapaalla huomenna ja mikä siinä oleskellessa kun Thor ja Obelix saavat leikkiä päivät pitkät satumaisessa Puuhamaassa.


No comments:

Post a Comment