Friday, August 12, 2011

Tabula Rasa


Aivot ja vartalo vastustavat muutosta. Joskus on paljon vaikeampaa korjata asioita, jotka olemme oppineet väärin kuin aloittaa puhtaalta pöydältä. Pidin eilen tunnin Susannalle ja Blondille ja työstimme alussa vain Suskin istuntaa. Teimme istuntaharjoituksia ja Suski sai ratsastaa Blondilla löysin ohjin. Sen jälkeen teimme paljon irrottavia liikkeitä. Teimme siirtymisiä, temponvaihtoja ja lopussa menimme paljon vastalaukkaa. Jossain vaiheessa Suskin lantioon tuli selvästi suurempi liike ja sekä ratsastaja ja hevonen rentoutui. Suski itse totesi, että jotain loksahti paikalleen ja se näkyi selvästi ratsukon yhteistyössä. Suski jää myös helposti kiinni sisäkädellä, joten huomautin siitä tasaisin väliajoin tunnin aikana.


Suskin tekstiviesti illalla:

"Vähän tuntuu jaloissa ja vatsassa, mut huomenna tuntee todellisuuden:) Oli hyvä tunti. Kiitos. Oikein mietin autossa sitä sisäkättä, että kuinka siitä on niin vaikee päästää irti..."

Kolme mahtavaa asiaa tapahtui eilisen tunnin aikana. Ensinnäkin Suski tunsi jotain omassa vartalossaan (jaloissa ja vatsassa) eli jotain tapahtui hänen omassa vartalossa, Suski tunsi mitä hän voisi ratsastuksellisesti parantaa (vahva sisäkäsi, oman vartalon jousto (ie. venyttely) jne.) ja hän on valmis oppimaan.

On vaikeata muuttaa vanhoja tapoja ie. Old habits die hard, mutta on vielä vaikeampi muuttua, jos ei itse ymmärrä mitä pitäisi muuttaa. Heti kun sisäistää muutostarpeen, niin ihminen tottuu peu un peu uuteen tapaan toimia.

Tästä on vaikeata enää muuttua Tabula Rasaksi (en tiedä syntyykö edes sellaisena), mutta oppiessaan lisää ja hyvien valmentajien avulla Tabula Usadotkin voivat kehittyä kelpo ratsastajiksi.


Eilen kävimme Thorin kanssa maastossa yhdessä ja menimme ihan kunnon lenkin ja ravasimme ja laukkasimme. Oli hurjan jännää, mutta hyvin meni. Tänään heräsin aikaisin aamulla maalla, kun Ella jäi päiväksi vanhempieni luokse, joten menin tallin kautta töihin.

Teimme hieman "frihetsdressyr"-harjoituksia kentällä ja sen jälkeen ratsastin Thorin. Thorilla oli kova meno päällä, joten keskityin pelkästään Thorin rentouttamiseen ja siihen, että Thor olisi mahdollisimman hyvin läpiratsastettu. Lopussa Thor venytti hienosti eteen alas ja ravin tahti oli hyvä ja tasainen.

No comments:

Post a Comment