Wednesday, August 3, 2011

Yhteinen hetki
Kävelimme tänään Masin kanssa Ninan tallille. En viitsinyt ratsastaa Thorilla, kun kengät ovat niin löysät ja kavion asento ei ole paras mahdollinen, joten päästin Thorin ja Masin ensin kentällä vapaaksi ja sitten vielä laitumella.Masi ja Thor kävelivät peräkkäin uteliaina ja innostuneina ja näykkivät välillä hieman ruohoakin. Oli lämmin ilta, joten pesimme Thorin ja lähdimme maastoon Masin kanssa. Ilta oli todella kaunis ja Masi tuntui todella hyvältä ratsastaessa. Sen jälkeen oli vielä vuorossa Masin pesu ja hiekkakylpy. Ihanat hevoset!

3 comments:

 1. Ontuuko Masi vai näyttääkö se vain videolla epäpuhtaalle?

  ReplyDelete
 2. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 3. Hei!

  Välillä tuuppaa täysin unohtumaan miltä Masi näyttää ihmisten silmissä, jotka eivät ole nähneet Masia liikkessä.

  Masilla on hermo jumissa, niskanikamavamma, nivelrikkoa ja ties mitä muuta. Ollaan monta kertaa naurettu Tiinan kanssa, että jos Masin kuvaisi se voisi olla aika hullua katseltavaa. Kun aloitin Masin vuokraamisen noin 8 vuotta sitten, niin Masin takaraajojen liike oli todella epätasainen. Jalat huitoivat joka suuntaan ja tuntui, että Masilla oli monta irtonaista osaa ja mikään ei toiminut yksi yhteen. Masia ei kukaan etelä-suomen kengittäjä suostunut kengittämään, sillä Masi oli käyttäytynyt niin huonosti kengitystilanteissa. Masi oli todella kipeä selästä silloin ja uskon, että esimerkiksi ratsastaminen ja eritoten kengittäminen oli epämukavaa. Eläinlääkäreiden lausuntojen mukaan Masin vaivoille lepo oli useimmiten ollut suositeltu lääke, joten tein päinvastoin. Liikutin Masia mahdollisimman paljon ja ensimmäisen vuoden aikana kävimme melkein vain maastossa tai juoksutin Masia, jotta kunto kasvaisi. Masia hierottiin usein ja käytimme akupunktiota.

  Olen joutunut opettelemaan perusasiat hevosista täysin uudestaan Masin kanssa. Olen oppinut niin paljon hevosista. hevosen rakenteesta ja hevosen mielestä ja Tiinan ja minun pitkäjänteinen työ Masin kuntouttamisessa ja lihaksia rakentaessa on tuottanut tulosta. Ilman kaikkea liikuntaa ja lihaksia, jotka pitävät muuten niin rikkinäistä runkoa pystyssä, niin en usko, että Masi olisi pärjännyt näin kauan. Masi ei esimerkiksi koskaan voisi seistä pienessä hiekkatarhassa päivittäin.

  Vuosi sitten Masi sai jännevamman, joka parani hyvin, mutta Masin etujalat ovat myös kärsineet vuosien varrella emmekä aina oikein tiedä mikä johtuu mistä. Johtuuko etujalkojen ongelmat takaosasta tai aiheuttavatko etujalat ongelmia takaosaan ja kuinka paljon niskanikamavamma vaikuttaa kaikkeen. Talvella nivelet piikitettiin ja liike parani hieman, mutta kyllä liike on edelleen epäpuhdas. Liike paranee kuitenkin liikuttaessa, joten se on hyvä. Valitettavasti jännevamman sattuessa Masia ei voitu ratsastaa puoleen vuoteen, mutta onneksi Gunssanilla on isot tarhat ja paljon liikkumisvaraa. Masilla on myös normaalia isompi boksi, joten hän voi liikkua siellä myös öisin.

  Masi on nyt 21-vuotias herrasmies, on rauhallisempi ja onnellisempi kuin koskaan ja saa liikkua sen minkä jaksaa ja haluaa. Toivon sydämessäni, että Masi pysyy kunnossa ja saamme viettää vielä monta ihanaa vuotta yhdessä.

  Mutta siis summa sumarum, Masi näyttää varmaan epäpuhtaalta videossa.

  ReplyDelete