Tuesday, August 16, 2011

Ensimmäinen valmennus

Viime viikon tunti Monikan kanssa sujui hyvin. Ensimmäisellä valmennuskerralla keskityimme vain perusasioihin. Aloitimme käyntityöskentelyllä ja Monika halusi Thorin kulkevan mahdollisimman rentona. Thor vetää helposti niskan kauniiseen asentoon ja näyttää hyvältä, mutta pää tulee liian lähelle ryntäitä ja Thor ei käytä tarpeeksi vatsalihaksia tai liikuta tarpeeksi selkää ja takaosaa.

Pidensimme ja lyhensimme käyntiä ja vasta kun Thor käveli rennosti ja kuunteli hyvin apuja käynnissä siirsin Thorin raviin. Ja sama juttu ravissa. Teimme paljon ravi-käynti siirtymisiä.

Laukassa Monika halusi Thorin liikkuvan enemmän eteen ja jossain vaiheessa tuntia Thor ryhtyi hieman levottomaksi ja keksi kaikenlaista katseltavaa kentän laidalta. Thor liikkui ihan hyvin, mutta oli hieman jännittynyt loppua kohden (saattaa kenties myös johtua siitä, että Thor kengitettiin samana päivänä ja kavionpohja oli hieman arka). Kevyessä ravissa lopussa Thor kuitenkin rentoutui oikein hyvin ja kulki rennossa ja tasaisessa ravissa.

Thorin koulusatulassa on kauhukahva kiinni, joten Monika halusi, että pidän kiinni siitä molemmilla käsillä ja etenkin ulkokädellä, jotta kädet pysyisivät mahdollisimman tasaisina. Harjoitus tuotti tulosta ja tuntui melkein siltä, että aina hieman omiaan keksivät käteni ryhtyivät osaksi muuta vartaloa.

Aamun aloitin neljännellä viidestä yksityisellä joogatunnilla Anun kanssa ja illalla pidin tunnin Annikalle ja Lisille Tampajalla ja ajoimme sieltä vielä Inkooseen ratsastamaan Thorin. Annika sai kokeilla Thoria, mennä puomeja ja hypätä pientä ristikkoa. Kiva kun on seuraa ympäri Etelä-Suomea sateessa ajellessa. Kävin myös tervehtimässä Klönttiä ja kova kaipuu iski jälleen. Klöntti on upea hevonen. Huomenna on jälleen Monikan valmennus, jota odotan todella innostuneena.

No comments:

Post a Comment