Tuesday, June 14, 2011

Hahmottaminen käsien avulla


Lisille ja Iidalle viikon lomailu oli tehnyt todella hyvää. Lisi liikkui hyvin eteenpäin ja Iida ratsasti rennosti, mutta kuitenkin jämäkästi. Teimme puomiharjoituksia ja ylitimme pientä ristikkoa. Harjoittelimme siirtymisiä ja pidensimme ja lyhensimme laukkaa.

Ratsastaessa Iida kääntää helposti varpaat ulospäin, työntää alapohkeen eteenpäin ja kantapään alas, notkistaa selän ja nojaa eteenpäin. Iidan alapohje on irti kyljistä ja istunnasta tulee hieman irrallisen oloinen. Kun alapohje työntyy eteenpäin on melkein mahdotonta pysyä tasaisessa kevyessä istunnassa, joten yritin tänään pitämällä Iidan alapohkeesta kiinni hahmottaa Iidalle missä asennossa jalan tulisi ratsastaessa olla. Olen havainnut todella hyväksi apuvälineeksi sen, että pidän kiinni siitä osasta, joka valmennettavalla on haastavana kohtana. Se auttaa ratsastajaa ymmärtämään miltä liikkeen tulisi tuntua, kun sen tekee oikein.


Ella pääsi myös Lisin selkään kävelemään ja ravaamaan ja muistui elävästi mieleen ensimmäinen ravi Frey-nimisen hevosen selässä Inkossa ja oman naurun sorina. Ella sai myös kävellä tallin edustalla loppukäynnin Lisin kanssa ilman satulaa.


No comments:

Post a Comment