Tuesday, May 31, 2011

Lantion asento


Olen jo pidemmän aikaa ollut haltioitunut lantiosta ja miten tärkeä rooli keskivartalolla ja etenkin lantiolla on ratsastuksessa. Eilinen jooga auttoi minua jälleen hahmottamaan oman lantioni asentoa. Teimme Anun kanssa kolmea eri liikkettä ja hän auttoi minua erilaisten apuvälineiden avulla opettelemaan liikkeet oikein.

Aurinkotervehdyksissä sain käyttää vyötä käsien ympärillä, jotta en veisi käsiä liikaa sivulle ja kolmioasanoissa käytimme seinää hyväksi. Melkein kaikissa liikkeissä jouduin korjaamaan vartaloni ja myös lantioni asentoa ja huomasin miten paljon helpommalla päästää itsensä, kun ei ole ketään tukemassa ja kannustamassa parempaan suoritukseen. Koko vartalo särki tunnin jälkeen, etenkin ylävartalo, jota sain jotenkin avattua enemmän kuin aikaisemmin ja olo oli mahtava, kevyt ja eufoorinen.

Teimme myös hengitysharjoituksia. Hengitimme yhdestä sieraimesta sisään ja toisesta ulos, vaihdoimme sierainta ja hengitimme jälleen ulos molemmista sieraimista. Harjoitus oli rentouttava ja rauhoittava.

Minulla on aika pitkät raajat, joten olen jo luonnostani todella jäykkä. Jooga ja etenkin joogaaminen oikeissa asennoissa auttaa paljon oman vartalon koordinoinnissa ja parasta on tietenkin se, että olen täysin varma, että joogaamisen kautta kehityn myös ratsastajana.

Luin viime viikolla lantiota koskevaa kappaletta Balance in Movement -kirjasta. Siinä kuvataan hyvin, mistä kohtaa voi itse tuntea oman suoliluun harjun ja missä sijaitsee häpyluu ja istuinluut jne. On mielestäni kiehtovaa oppia lisää ihmisen anatomiasta ja koko ajan ymmärrän omasta istunnasta ja sen vaikutuksesta hevoseen lisää. Ajattelen sen jotenkin niin, että jos opin hahmottamaan miltä me oikeasti näytämme ja mitkä osat liikkuvat missä, niin ymmärrän asiat myös paremmin hevosen selässä. Ylävartaloon palaan kuitenkin seuraavalla kerralla. Sen koordinointi vaatii vielä aika paljon hahmottamista.....

Kuva: Copyright Balance in Movement

Lue myös: 
Jooga osa II
Jooga osa III
Kesän joogaharjoitukset
Syksyksi kuntoon

No comments:

Post a Comment