Monday, May 23, 2011

Karanneet hevoset, puomeja ja parhaan ystävän seura


Saavuin eilen tallille Inkooseen ja löysin kolme hevosta hieman eri paikoista kuin normaalisti. Pena oli innoissaan kaatanut laitumen tolpan, joten Masi, joka kunnioittaa lankoja seisoi vielä yhden aidan takana ja Pena ja Leena-Fia toisen. Avattuani Masille aitauksen, kaikki kolme lähtivät täyttä laukkaa toiselle laitumelle ja siinä katselin sitten kymmenisen minuuttia pomppivia ja pukittelevia hevosia (ja ihmettelin mitä Masi ajatteli, kun hän oli menossa piehtaroimaan hiekkakuoppaan vaikka kaverit juoksivat vieressä).

Pienoisen alkuveryttelyn jälkeen Tiina tuli tallille ja lähdimme viereiselle kentälle. Tiina piti puomiharjoitustunnin meille. Aloitimme ravissa, niin että teimme pohkeenväistöä lyhyeltä sivulta pitkän sivun puoleen väliin ja jatkoimme seuraavan pitkän sivun puomien yli ravissa (ravipuomien etäisyys noin 110-120 senttimetriä riippuen hevosen askeleen pituudesta). Sen jälkeen tulimme toisen pitkän sivun puomin laukassa, siirryimme raviin ja seuraavan pitkän sivun ravipuomit ja jälleen takaisin laukkaan. Lopussa ravasimme ensin ja sen jälkeen laukkasimme 4 puomin yli ympyrällä. Pienensimme ympyrää, niin että tulimme puomien sisäpuolelle ja siirryimme jälleen takaisin ylittämään puomeja. Masi oli todella innokas, mutta kuitenkin kuuliainen ja rento. Vaikka Masin liikerata on vanhojen vammojen jälkeen hieman erikoinen, niin kyllä meillä on upea hevonen. Masi liikuttaa oikeasti selkäänsä ja on kevyt ratsastaa.


Ella asuu joka toinen viikko isänsä luona ja tällä viikolla kaipuu on jotenkin erityisen kova. Oli siis ihanaa viettää ilta parhaan ystävän ja maailman ihanimman hevosen seurassa. Ratsastuksen jälkeen söimme vielä voileipiä satulahuoneessa ja juttelimme elämästä.

Tänään kävin Mian tunnilla Granden kanssa ja Grande on kevyt ja mukava tamma. En ole ratsastanut Grandea kentällä pitkään aikaan ja vaikka Grande on helposti hieman epätasainen edestä, niin muuten tunti sujui hyvin. Teimme paljon siirtymisiä ja ratsastimme pituus-halkaisijalle ravissa, siirsimme hevoset käyntiin ja jälleen takaisin raviin. Tarkoituksena oli pitää hevoset mahdollisimman suorina ja läpi kaikilla avuilla. Olenko jo sanonut, että rakastan kevät/kesä-iltoja hevosten ja ihanien ihmisten seurassa.....

No comments:

Post a Comment