Monday, August 23, 2010

Uutisia ja myyntikoulutusta

Töiden kautta sain osallistua elämäni ensimmäiseen myyntivalmennukseen tänään. Vetäjänä toimi koulutoverini Rasmus Nyberg Creo Consultingista. Oli mukava huomata miten mielestäni hieman haastavasta aiheesta kuten myynti ja myyminen voi tehdä kiinnostavaa ja päivän loputtua oli sellainen olo, että sain mukaani hyviä eväitä loppuelämää varten.

Jossain vaiheessa Rasmus pyysi minua seisomaan muiden eteen ja työnsi kämmenellä omaa kämmentäni vastaan. Kun hän työnsi, minä joko kaaduin taaksepäin tai aloin työntää takaisin. Kun Rasmus päästi paineen, niin minä kaaduin häntä päin. Tällä hän halusi osoittaa, että myös myyntitilanteissa voi olla oma itsensä ja myydä ilman painostusta riippuen tietenkin hieman tilanteesta ja mitä myy. Mietin tietenkin heti, miten samat periaatteet pätevät ratsastuksessa ja hevosien koulutuksessa ja on hauska huomata miten samoja oppeja voidaan suhteuttaa sekä hevosiin että ihmisiin. Taidan käyttää tuota samaa harjoitusta omien oppilaiden kanssa.

Päivän mukavinta antia oli kuitenkin seurata Rasmuksen laajaa ammattitaitoa ja sitä miten intohimoisesti hän suhtautui omaan työhön. Hän on perustanut yrityksen viisi vuotta sitten ja hänestä huomaa, että hän tekee työtä mihin hän itse uskoo ja josta hän nauttii.

Ja sitten vielä hieman infoluonteista asiaa: mukava luomukahvilaketju Helsingin keskustassa on ehdottomasti SIS. DELI+CAFÉ. Kannattaa tutustua, mikäli et ole käynyt kahvilassa aikaisemmin. Hevosista ja talleista sen verran, että vuoden 2008 kouluratsastuksen suomenmestari, maajoukkueratsastaja ja valmentaja Pia Varjonen alkaa pitää omaa valmennustallia Orimattilan hevoskylässä ja tuttuni sekä entinen kollegani Knaperbacka-ajoilta on perustanut Ratsutila Kivi -nimisen tallin Alaveteliin. Myös Hyttysen siemennys sujui hyvin ja tamma odottaa nyt Totilaksen varsaa.

No comments:

Post a Comment