Thursday, August 5, 2010

Kenellä on oikeus päättää?


Kuka päättää toisen elävän olennon elämästä? Kuka voi tai saa päättää milloin toisen elämä lopetetaan? Ja miten sellaisen päätöksen voi tehdä?

Jos oma hevoseni joku päivä kärsii tai siitä huomaa, että elämänilo on kadonnut silmistä, niin on hienoa, että eläimille suodaan nangiliimaan pääsy kivun ollessa suurimmillaan. Mutta kun kyseessä on 12-vuotias ruuna, jonka silmät loistaa elämäniloa ja rakkautta, niin toivoisi voivan lähettää sen paikkaan kuten nangijaala. Mutta mistä sellaisia paikkoja löytää muuta kuin Veljeni Leijonamieli -kirjoista?

Tesellon jalkavaivat palasivat taas hiljattain ja juteltuani eläinlääkäreiden kanssa, niin näyttää valitettavasti siltä, että Tesello voisi mahdollisesti kortisoonipiikkien avulla elää kivuttomasti hetken ennen kuin vaivat jälleen tulisivat hiipien. Nyt toivoisi jälleen sitä enkelihiekkaa jostain, mutta ehkä se tosiasia kuitenkin on, että Tesello on saanut nauttia kovasti ja saanut elää hevosenelämää muiden hevosten kanssa laitumella koko kesän. Ehkä yksi ihminen ei pysty kaikkia hevosia pelastamaan vaikka se olisikin hartain toiveeni.

No comments:

Post a Comment