Thursday, May 6, 2010

Viikon hevosvinkki: Feel

Viikottaiset hevosvinkkini ovat pikimminkin olleet toisviikkoisia, mutta yritän skarpata tämän suhteen. Tämän viikon hevosvinkki liittyy juuri tuohon Kyran mainitsemaan tunteeseen. Hevosen kanssa työskentely on paljolti asioiden tuntemista. Hevonen ei osaa puhua ihmisen kieltä, joten jos hevonen yrittää kertoa jotain se tekee sen usein tekemisillään. Esim. pukitteleva hevonen saattaa kertoa, että sillä on kipeä selkä tai jos hevonen ei halua ottaa kuolaimia suuhun normaalilla tavalla se haluaa kenties sanoa, että hampaat voisi tarkistaa. Kuulen usein mainittavan, että hevonen on jotain. Hevonen on vaikea, tyhmä tai jotain muuta, kun melkein aina se syy kuitenkin löytyy hevosen käsittelijästä. Muista tämä kun teet asioita hevosesi kanssa ja yritä tuntea mitä hevosesi yrittää kertoa sinulle. Kun opit kuuntelemaan hevostasi ja uskot siihen mitä tunnet, niin yhteistyö voi olla ihanan harmonista ja etenkin sitä mitä ratsastuksen tulisi olla: hauskaa.

Suurin syy siihen, että kirjoitan tästä on myös se, että näen usein ihmisiä, jotka eivät pärjää hevostensa kanssa ja silloin ratsastus ei ole harmonista tai hauskaa. Mikäli kokee epävarmuuden tunnetta tai ei ymmärrä oman hevosen tapaa viestiä, niin kannattaa pyytää apua kokeneemmalta henkilöltä. Tästä aiheesta voisin kirjoittaa kirjan, joten tässä vain kiteytettynä joitain asioita hevosista ja tuosta niin tärkeästä asiasta nimeltä tunne.

2 comments:

  1. Juurikin näin. Hyvä toisviikonvinkki. Sen lisäksi, että kuulee sanottavan "hevonen on jotain..." kuulee myös sanottava, että "siinä on jotain vikaa tai se on rikki jostain" -> aika materialistista. Sellaisia me ihmiset kai olemme. Itsekin toki tuohon joskus syyllistyneenä olen joutunut katsomaan peiliin ja toteamaan, että syy on tainnut olla alkujaan satulan päällä, mistä se on siirtynyt satulan alle. Sellaisessa tilanteessa valmentaja ei ehkä auta, vaan eläinlääkäri, hieroja, kiropraktikko tai naprapaatti voisi helpottaa hevosen oloa ja tuoda iloa. Tsemppiä ja vähemmän materialistisuutta kaikille hevosen omistajille. Tähänkin sopii sanonta, jota itse nykyään noudatan: Huoleton on hevoseton. ;-)

    ReplyDelete
  2. Hei! Kiitos kommentista. Todella ihana kuulla ajatuksiasi. Olen itse miettinyt mainitsemaasi vaihtoehtoa usein. Esimerkiksi jooga voisi olla hyvä ja hieman halvempi vaihtoehto=) En kuitenkaan koskaan pystyisi elämään ilman hevosia ja niiden läsnäoloa elämässäni.....

    ReplyDelete