Friday, May 7, 2010

Huippumalli Nanna Grundfeldt tukee Animalian kampanjaa

Animalian Turkistarhaton Suomi 2025 -kampanja on käynnistynyt. Malli Nanna Grundfeldt toimii kampanjan keulahahmona, mutta mukana tukijalistalla on sata tunnettua suomalaista. Muun muassa muusikkoveljeni Kim Herold ja ystäväni Marianne Kiskola ovat mukana tukemassa tavoitetta turkistarhattomasta Suomesta.

Animalia kirjoittaa myös uusimassa tiedotteessaan elintarvikealan lakosta ja miten se paljastaa tehoeläintuotannon haavoittuvaisuuden. "Poikkeustilanteita varten on rakennettava eläinten kärsimykset estävä järjestelmä," Animalia vaatii. Todella surullista, että niin monet eläimet joutuvat kärsimään.

Tänään olin Tesellon kanssa Iia Wennerstrandin koulutunnilla. Iia on valmentanut minua jo parin vuoden ajan Masilla Inkoossa ja pidän Iian tunneista todella paljon. Tänään me keskityttiin aika moneen asiaan. En oikein osaa kiteyttää mitä kaikkea me tehtiin, mutta Tesello liikkui todella hienosti ja tuntui aivan uskomattoman hyvältä lopputuntia kohden. Se otti aidosti takaosan ja selän töihin ja keveni edestä huomattavasti. Se pysyi hyvässä muodossa ja tasaisena ja siirtymiset sujuivat alkuvaikeuksien jälkeen hienosti. Tesello tuuppaa heittämään takaosaa ulos oikeassa kierroksessa siirtymisissä, joka saattaa johtua siitä, että sillä on kinnerpatti oikeassa takajalassa. Me keskityttiin paljon ulkoapuihin ja omien apujen tarkkuuteen ja oikeaan ajoitukseen. Pidän Iian tyylistä, sillä hän näkee useimmiten korjattavaa hevosen selässä, eikä hevosessa ja useimmiten se toimii mikäli hevonen on terve ja varusteet ynm. ovat kunnossa. Siirtyminen laukasta raviin sai tapahtua kovemmassa tempossa ja siirtyminen laukasta käyntiin hitaammassa. En ollut ajatellut asiaa aikaisemmin, mutta näissä kahdessa siirtymisessä on ero. Iia sanoi myös, että "kuvittele, että sulla on kuumemittarit kainaloissa". Se oli todella hyvä metafora ja auttoi pitämään kädet paikallaan. Muutenkin sain pari upeata tuntemusta oman istunnan kanssa, joten onnistunut tunti kaiken kaikkiaan.

Nyt saunaan ja hyvän ruoan ääreen. Toivottavasti huomenna ei sada, sillä olen menossa Inkooseen ratsastamaan ulkokentälle ja sunnuntaina minulla on pari ratsastustuntia ulkona.

Kuvat: Animalia ja minä ja Tesello keskiviikon puomitunnilla.

No comments:

Post a Comment