Thursday, September 27, 2012

Tunti tunnin perään


Maanantaina Tiina piti ex-tempore tunnin Thorille ja minulle maneesissa kummipoikani Max mukana rintarepussa. Tiina ei päästänyt meitä helpolla. Teimme hyviä harjoituksia (pohkeenväistöä uralle, jonka jälkeen voltti, pohkeenväistöä uralle ja laukannosto, neliskulmaa, jossa etuosa siirretään ikäänkuin takaosakäännöksen tavoin, kahden kulman jälkeen siirtyminen raviin, yksi kulma ravissa ja siirtyminen takaisin käyntiin, kaksi kulmaa käynnissä ja jälleen pari kulmaa ravissa.) ja saimme olla todella tarkkoja apujen ja teiden kanssa. Hiki virtasi molemmilta ja olo oli mitä mahtavin tunnin jälkeen.

Tiistaina Riikka oli Monikan tunnilla ja eilen Petra hypytti meitä Tiinan ja Masin kanssa. Thor ei kiirehtinyt esteille, mutta hösöili aika paljon, sillä kentän päätyyn oli ilmestynyt uusi esteidensäilytys rakennus. Petra pyysi minua ratsastamaan Thoria aika paljon eteen, jotta peruslaukka paranisi, sillä laukka pyöri liikaa paikallaan. Minun oli hieman vaikeata hahmottaa lähestyminen, sillä mielestäni kontaktini ei ollut yhtä hyvä kun pyysin Thoria eteenpäin laukassa. Ymmärrän toki mitä Petra haki takaa, mutta oma tunne rullaavampaan laukkaan ja lähestymisiin oli aika hakusessa. Etenkin kun 2,5 m ennen ristikoita oli laitettu puomit.

Mentyämme aika sekasotkuisesti puomeja ja esteitä saimme kuitenkin melko suorat ja tasaiset lähestymiset tunnin lopussa. Paljon on vielä parannettavaa, mutta suurin kehittämiskohde pomppimisessa istuu kyllä satulassa. Tuntuu siltä, että pitisi hypätä ainakin kerran viikossa jotta saisi hieman rutiinia taas hommaan.

Tänään kävin vain pikaisesti Thorin kanssa kentällä ja Thor oli hyvän tuntuinen, mutta puski hieman takaosaa sisälle vasemmassa ravissa. Sitä Thor ei ole aikasemmin tehnyt, joten jotain pientä jumia on varmaan jossain. Seuraava hammashuoltoaika on varattu Jutille marraskuussa, joten ei mikään ihme jos hampaidenkin osalta on jälleen hieman korjattavaa.

Huomenna Thor saa viettää ansaittua vapaapäivää. Sunnuntaina on taas vuorossa Monikan tunti jota odotan jo niin paljon. On niin mahtava tunne, kun saa ratsastaa ja nauttia niin upeiden hevosten ja ihmisten seurasta.

No comments:

Post a Comment