Saturday, September 1, 2012

Kun kesä muuttui syksyksi

Harjoitus I

Kun kesä muuttuu pikkuhiljaa syksyksi Thor on edelleen Inkoossa ja jää sinne asumaan. Matka on pidempi, maneesiin on pidempi matka eikä maailman paras valmentaja Johanna ainakaan vielä käy Inkoossa valmentamassa (teen toki töitä asian eteen).

Mutta "home is where the heart is", ja tällä tavalla ehdin viettää enemmän aikaa sekä Masin ja Thorin kanssa. Ehdin myös olla enemmän kotona rakkaan tyttäreni seurassa. Kova ikävä on jo nyt toisen tallin ihmisiä, hevosia ja tallin henkeä, mutta aiomme ehdottomasti mennä käymään ja toivottavasti pääsemme myös jatkossa osallistumaan Marin kursseille.

Harjoitus II

Olimme jälleen Monikan tunnilla keskiviikkona. Thor ei tuntunut oikein hyvältä. Hieman jäykältä koko rungosta eikä saanut oikein takajalkoja alleen. Vasta lopputunnista oli oikein hyviä pätkiä, jossa pääsin vahvemmin käyttämään omaa istuntaa ja Thor liikkui paremmin. Uusi Prestige oli touhussa mukana ja vaikka satula tuntuu hyvältä, niin oli vaikeata hahmottaa kun en saanut oikein hyvää fiilistä aikaiseksi koko tunnin aikana.

Syy jäykkyyteen oli selvästi kipeä selkä, joten toivottavasti Pekan hoito sai avattua Thorin jumeja. Heidi kävi tänään ratsastamassa ja huomenna olemme menossa maastoon Masin ja Tiinan kanssa. Nina pitää tunnin samalla Ellalle ja Naemille.

Monikan tunnilla teimme erilaisia pohkeenväistöharjoituksia, mutta Thorin kanssa minun piti etenkin keskittyä siihen, että väistön jälkeen Thor pysyi suorana ja sain Thorin liikkumaan eteenpäin (harjoitus I). Teimme myös paljon temponvaihtoja (harjoitus II) ja siirtymisiä (harjoitus III) käynnistä laukkaan, laukasta raviin, takaisin laukkaan jne.

Olen aika laiska siirtymisissä, mutta ne toimivat aina ja ovat kyllä hyväksi hevoselle kuin hevoselle. Yritän nyt vihdoinkin perehtyä Andrew ja Manuela McLeanien kirjaan Academic Horse Training. Kirja on mielettömän kiinnostava, mutta vaatii ainakin minulta kovaa keskittymistä, jotta pystyn havainnollistamaan asioita. Joka tapauksessa, niin luin mielenkiintoisen asian siirtymisistä:

"As the horse's speed increases, the effects of transitions are greater in the development of the topline. In fact, with every doubling of speed, the tension on the topline and limbs quadruples. Because the increase in muscular effort has an anabolic effect (muscle building), the anabolic requirements for the increased physical development of the dressage horse are proportional to the various speed loads it has been subjected to during training. Thus it is the transitions at higher speeds (for example collected canter to extended canter and vice versa) that have the most anabolic effect compared with transitions at walk or tror. For these reasons, the development of the collected physique is a gradual process, beginning with increments in impulsion."

Harjoitus III

Lue myös: 

No comments:

Post a Comment