Sunday, September 16, 2012

Lievemmät ja vahvemmat reaktiot

Teoriaoppeja by Pekka Kannus

Puoli vuotta sitten en olisi voinut kuvitella istuvani kraniosakraalihoitomuotoa käsittelevällä kurssilla Kilon tallin kotoisassa kahvilassa kokonaisen viikonloppun. Sieltä kuitenkin löysin itseni neljän muun upean naisen seurasta kuuntelemassa Pekka Kannuksen oppeja intoa puhkuen ja uusia oppeja imien. 

Osallistumme viiden päivän kurssille, jossa opettelemme hoitamaan ihmisiä, koiria ja hevosia. Opimme kraniosakraalin alkeita, miten otteet tehdään, ihmisen ja eläimen fysiikasta ja paljon muuta. Ensimmäisen viikonlopun keskityimme teoriaan ja harjoittelimme hoitoa toisiimme, jonka jälkeen siirrymme myös karvaisiin kavereihin. 

Mahtavat tarjoilut Kilon tallin kahvilassa.

Viikonloppu oli täynnä lievempiä ja vahvempia reaktioita hoitoon sekä suuria ja pieniä tunnepurkauksia. Nauroimme, itkimme, juttelimme, mutta ennen kaikkea meillä oli todella hauskaa.

Pekka on uskomaton opettaja ja olen kovin kiitollinen, että olen saanut mahdollisuuden jälleen oppia uusia asioita. Olen varma, että pystyn paremmin hahmottamaan sekä hevosen ja ihmisen kipukohtia ja vinouksia kurssin jälkeen eikä sitä koskaan tiedä minne tämä tie johtaa. Joskus opettajat vain tulevat elämäämme juuri oikealla hetkellä.....

Kilon tallin rauhallinen maalaismaisema.

Yritän kertoa lisää oivalluksista kun oma mieleni on hieman virkeämpi. Vartaloni reagoi todella vahvasti hoitoihin ja koin vahvoja tunteenpurkauksia, joten olo on todella väsynyt, mutta samalla raukea. Vähän kuin ilmapallo, johon on puhkaistu reikä. Huonosti hengitettävä ilma on valunut pihalle ja pikku hiljaa uutta, raikasta ilmaa pumppautuu taas takaisin.

Ensi viikonloppuna pääsemme hoitamaan hevosia Ruskeasuon poliisitallille ja mikäli aika riittää harjoittelemme myös kurssilaisten koirilla. Tarkoitus on harjoitella yhden tai kahden ratsukon kanssa kurssin jälkeen. Haluaisin kovasti ottaa Lisin yhdeksi hoidettavaksi.

Kahvila ulkoapäin. 

No comments:

Post a Comment