Monday, September 17, 2012

Hevosen ABC Atlas


Kaikista maailman paikoista tilasin Prisman verkkokaupasta Pauli Grönbergin Hevosen ABC Atlas -kirjan. Kirja on järeä oppikirja ja vaatii keskittymistä (toisin kuin juuri lukemani 50 Shades of Grey). Kirjassa kuvataan yksityiskohtaisesti hevosen liikuntaelimistön biokmekaniikkaa ja latinaksi ja suomeksi laaditut  anatomian osat on jaettu kolmeen lukuun (kirjan takakannesta lainattu): 

1. Luusto on hajotettu yksityiskohtaisesti osiin: pää, kaula, rintaranka, lanneselkä, häntä sekä etu- ja takajalka. Luuston nikamat ja nivelvälit on avattu niiden rakenteen selvittämiseksi. 
2. Siteet-luvussa kuvataan yksityiskohtaisesti hevosen siteet ja jänteet. 
3. Lihaksisto-luvassa kuvataan yksitellen lihasten kiinnittyminen, joten kuvista selviää jokaisen lihaksen alkukohta (origin), päätekohta (insertion) ja tehtävä (action). 

"Kirja on tarkoitettu hevosalan eläinlääkäreille, opiskelijoille, manipulointia ja fysioterapiaa harjoittaville hierojille sekä kaikille hevosvalmennuksen parissa työskenteleville. Teoksen kuvituksesta selviää yksityiskohtaisesti hevosen liikuntaelimistön biomekaniikka."

No comments:

Post a Comment