Saturday, December 3, 2011

Kapson

Thor ja Kapson

Correct Movement in Horses -kurssilla käytettiin Kapsonia juoksuttaessa ja suurin osa kurssilaisista tilasivat Klaus Schöneichin suunnitteleman Kapsonin Saksasta. Mia oli ihana ja haki meidän Capsonit Inkoosta viikolla, joten tänään käytin Thoria liikuttaessa meidän ihka omaa Klaus Schöneichin KS-nimimerkein varustettua Kapsonia.


Kapson toimi todella hyvin juoksuttaessa ja pidemmällä kävelylenkillä etenkin, kun Thorilta löytyy hieman extra energiaa tällä hetkellä. Nyt kun Thor on yksin tarhassa eikä muutenkaan ole päässyt liikkumaan kunnolla, niin vauhtia riittää.

Thor oli edelleen hieman epäpuhdas, mutta liikkuu muuten paljon innokkaamin eikä vasen lapa enää ollut yhtä jäykkä.

Nyt naapureiden ja hyvien ystävien luokse illalliselle Ellan kanssa. Tänään siivosin molemmat uudet tallit Tampajalla, joten hyvä ruoka maittaa sen jälkeen.

Suloinen vahtikoira

7 comments:

 1. Kapson on oikeastaan todella vanha - ja erinomaisen toimiva - juoksutusväline, jota vaan nykyään harvemmin näkee. Luultavasti siitä syystä, ettei nykyään kukaan tunne sen vaikutuksia ja kertaostoksena se on suhteellisen arvokas.

  Juoksuttaminen on hyvin kahtia jakava asia; toiset tahtovat juoksuttaa joka kerta ennen ratsastusta. Itse pidän tärkeänä juoksuttaa säännööllisesti mutta riittävän harvoin, jotta näen hevosen työskentelyn ilman ratsastajaa. Juoksuttaminen pienellä ympyrällä on kuluttavaa hevosen nivelille, sen takia en sitä päivittäisenä apuvälineenä suosi.

  Toivottavasti Thorin mystinen ontuma selviää, eikä nuorelle hevoselle tule vastahankaisuutta liikkumista kohtaan.

  ReplyDelete
 2. Hei, pidän todellakin Kapsonin vaikutuksesta juoksuttaessa. Thor oli edelleen epäpuhdas tänään, joten harkitsen viemistä klinikalle. Thoria hoitanut eläinlääkäri kuitenkin meinasi, että kannattaa seurata tilannetta viikon ajan ja sen jälkeen voi harkita kavionivelen ja mahdollisesti myös vuohisnivelen lääkitystä. Mietin myös mikä olisi paras liikutusmuoto, kun juoksuttaminen vain rasittaa niveliä lisää. Maastossa käveleminen ei onnistu iltaisin, joten ehkä mä vain jatkan taluttelua. Mitä mieltä olet Laura? Onko kokemuksia rasitusvammoista ja kestääkö niistä usein näin kauan parantua?

  ReplyDelete
 3. Noin nuorta hevosta en mielelläni piikittäisi niveliin ilman kuvautusta ja ontuman perusteellista muuta tutkimista. Piikitykseen liittyy kuitenkin aina omat riskinsä..

  Thorin ostotarkastuksesta on kuitenkin verraten pieni aika ja pyrkisin itse varmaankin hakemaan saman lääkärin tekemään ontumatutkimuksen klinikkaoloissa, kun meillä kenelläkään ei ole röntgenkatsetta niin olen itse todennut klinikalle viennin olevan nopein ja edullisin apu vaivojen hoidossa. Kuljetuksessa on toki oma vaivansa, mutta toimenpiteet klinikalla sujuvat riittävän henkilökunnan turvin joutuisasti ja turvallisesti ja rtg-kuvat eivät kyllä loppujen lopuksi mitään kalliita ole. Halvempia kun lasten koulukuvat ;)

  ReplyDelete
 4. Olen itse niin huono klinikoiden kanssa. Kai sitä vain on ollut niin suunnattoman hyvä tuuri muiden hevosten kanssa, että klinikat eivät koskaan vielä ole tulleet tutuiksi. Ja tietenkin on auttanut, että Masin toinen omistaja on eläinlääkäri:)

  Katson vielä mikä tilanne on tänään illalla ja soitan klinikalle huomenna mikäli Thor edelleen ontuu. Kuten sanoit, niin päällisin puolin on hieman vaikeata arvailla missä vika piilee. Toivottavasti ei olisi mitään pahempaa.

  Onko sulla Laura jotain hyvää Kapsoneista kertovaa linkkiä?

  ReplyDelete
 5. En valitettavasti netistä nopella kelauksella mitään mainittavan arvoista linkkiä löytänyt, cavesson- haulla löytyy joitain artikkeleita englanniksi, mutta en niitä lähtenyt tähän hätään kaivamman. Oma oppi kun on kahdeksankymmentäluvun hoitajakoulutuksen peruja, jossa kapsonin hyötyjä korostettiin olevan
  - ei painetta suussa
  - ohjaa paremmin eteen ja alas kuin taakse, minkä kuolain- sivuohja usein aiheuttaa.

  ReplyDelete
 6. Hei!
  Löysin Blogisi googlettamalla ja olisin kiinnostunut hankkimaan hevoselleni tuollaiset Klaus Schöneichin Kapsonin (mustat).
  Kysyisinkin sinulta mistä voisin tilata tuollaiset?
  Ystävällisin terveisin: Sonttu
  sonttu@sonttu.fi

  ReplyDelete
 7. Hei, osoitteesta reitsport-voss.de pitaisi loytya. Laita viestia, jos et loyda niin kysyn tarkennusta henkilolta joka tilasi nama meille. En tosin ole varma loytyyko mustana. Hyvat ovat kuitenkin olleet. Terkkuja Dubaista, Kia

  ReplyDelete