Wednesday, December 14, 2011

Hevosia katsomassa Hollannissa

Sain tekstiviestin kaveriltani, kun olin Thorin, Tiinan ja kummipoikani kanssa Hyvinkään hevossairaalassa: "Hei, lähdetkö mun kanssa Hollantiin katsomaan hevosia viikonloppuna". 

Lauantaina lensimme Amsterdamiin, josta hevoskauppias Judy de Winter poimi meidät kyytiinsä. Saimme lapun, jossa luki hevosten ikä, koulutustaso ja hinta ja sen jälkeen lähdimme matkaan. Lauantain aikana kävimme katsomassa 11 hevosta ja viimeisen hevosen tapasimme sunnuntaiaamuna ennen kuin lensimme kotiin. 

Kaverini etsi itselleen oppimestaria, mutta halusi kuitenkin nähdä myös nuoria hevosia. Näimme kahden päivän aikana kaiken ikäisiä ja tasoisia laadukkaita, kauniita ja upeasti koulutettuja hevosia. Alla lyhyesti kuvattuna reissumme ja kuvia ja videoita suurimmasta osasta tapaamistamme hevosista. 


Kokenut Ruuna 10 v. 

Pirtsakka ruuna 5 v.
Alla oleva 5-vuotias ruuna oli yksi suosikeistamme. Ruunan kaikki 3 askellajia olivat lennokkaat ja hevonen liikkui läpi koko rungon. Hevosen ratsastaja oli kouluttanut hevosen yksivuotiaasta asti. Hän kouluttaa nuoria hevosia ja myy hevosia vain harvoin.

   

Ruuna 5 v.Rauhallinen ja mukava ruuna 10 v.

Sama ruuna 10 v.

Oma suosikkini, ori 7 v. 

Jos olisin itse tullut kotiin yhden hevosen kanssa, se olisi takuuvarmasti ollut tämä kuvankaunis 7-vuotias ori. Ori oli mahtavan oloinen kaveri ja sain myös ratsastaa sillä. Vaikka hevonen ei ollut hirveän herkkä pohkeille siinä oli jotakin johon ihastuin suunnattomasti ja todella tasaiset askellajit.

Ruuna 7 v. 

7-vuotias musta ruuna oli yksi suosikeistamme, mutta ruunan takapää kaartui aika vahvasti alaspäin ja takaosa ei vaikuttanut niin vahvalta. Ruuna oli noin 5-vuotiaan hevosen tasolla. 


Kokeneempi ruuna 10 v.

Kokenut ruuna 10 v.

Loppujen lopuksi kaverini päätyi pitkän harkinnan jälkeen ostamaan tämän kauniin ja elegantin 10-vuotiaan ruunan. Tapasimme ruunan vasta sunnuntaina ja ruuna vastasi kaikkia odotuksia. Todella osaava, kevyt, herkkä avuille ja kaikin tavoin mukava käsitellä.

3 comments:

 1. Olipa mielenkiintoisen kuuloinen viikonloppu sulla ja niin kauniita hevosia. :)

  Miten Thor voi?

  ReplyDelete
 2. Hyvin mielenkiintoinen postaus! Todella upeita hevosia, videoita ja kuvia oli ilo katsella.

  ReplyDelete
 3. Kiitos Ulla ja Helena:) Reissu oli tosiaan mahtava ja eix oo makeita hevosia. Mä olisin voinut tuijottaa niitä tuntikausia.

  Thor voi oikein hyvin uudessa kodissa vaikka on levännyt melkein kaksi viikkoa. Ihmeellisen hyvin Thor on jaksanut seistä sisällä suurimman osan ajasta, mutta olisi kyllä hienoa, jos pääsisin kuntouttamaan Thoria tällä viikolla.

  Thorilla alkoi ongelmat vasemmalle ja sen jälkeen tuli vasta oikean jalan ongelma, joten vasenta jalkaa ei päästy tutkimaan klinikalla ollenkaan. Eli nyt saa vain toivoa, että myös vasemman jalan ongelmat olisivat helpottuneet levon myötä:) Mutta maailman ihanin kaveri se kyllä on.

  ReplyDelete