Tuesday, August 30, 2016

Yes, He can Jump!Ostaessani kouluhevosen ajatuksena oli tietenkin treenata monipuolisesti. Hyppääminen on aina ollut osa omaa elämää ja hevosen treeniohjelmaa koska rakastan pomppimista erityisen paljon. Hevonen kuin hevonen oppii hyppäämään. Masi on siitä oiva esimerkki koska ensimmäiset vuodet Masi juoksi puomien läpi, mutta oli kovan treenin tuloksena mahtava ja luotettava ystävä esteillä vuosien ajan.

Ostaessani Thorin en kuitenkaan ollut tietoinen siitä millainen kapasiteetti rakkaalla kouluhevosellani on. Thorillahan on todella hyvä laukka, joten puomityöskentely on alusta asti ollut helppoa. Thor ei kuitenkaan ole ollut erityisen varovainen ja alussa en tiennyt tulemmeko yli etu tai takapäällä, kun suurimman osan ajasta pää löytyi etujalkojen välistä (pahan purentavian ja selkäkivun takia). Thor on aina hypännyt kiltisti eikä ole katsonut mitään, mutta hypyt eivät ole kulkeneet rungon läpi. Nyt kun Thorilla on kuitenkin saatu perusasiat kuntoon ja lihaskunto on kohdillaan on myös hyppytekniikka parantunut huomattavasti. Thor hyppää edelleen ihan mitä vaan ja kieltää harvemmin, mutta heti kun esteet nousee huomaa miten uskomattoman hyvin Thor tulee esteille (ja vaikka ei tulisikaan Thor vaan hyppää) ja mikä kapasiteetti Thorilla on. Koska en itse nykyään uskalla hypätä yli 110 cm esteitä enkä tiedä pysyisinkö edes selässä koska Thor hyppää niin dynaamisesti pyysin Jannikan ystävää Lauraa kokeilemaan Thoria estetunnin loppupuolella sunnuntaina. Halusin hieman nähdä mitä Thor osaa ihmisen kanssa joka ei pelkää ja joka on hypännyt ja kisannut enemmän.

Laura hyppäsi sitten lenkkareilla Thorin selkään ja lainasi mun kypärää. Lauralla ja Thorilla sujui heti hyvin ja Laura hyppäsi joitain kertoja pienempiä esteitä jonka jälkeen hän jatkoi 120 cm pystylle ja siitä tehtiin lopuksi vielä okseri. Oli hauska huomata, että Thor tuli kuin vanha konkari esteille ja tuntui siltä, että 120 cm korkuiset loikat olivat ihan jumppaa vaan. Sanoin Lauralle, että pidä hieman kiinni harjasta ekalla kerralla ja ihan hyvä, että oli kiinni jollain tavalla koska Thorin loikka oli niin iso, että Laura lensi kyllä melko korkealle satulasta. Tuntuu hieman hassulta varoitella, mutta kun on itse hypännyt monella eri hevosella on Thorin hypyt todella ketterät ja nopeat ja välillä jopa hieman yllättävän tarmokkaat. Vaatii jo hieman tasapainoa pysyä mukana.

Olen niin iloinen, että saan hypätä hevosella jonka kanssa hyppääminen on todellinen nautinto. Olisi kuitenkin mukavaa jos Thor ratsastettaisiin välillä hieman mukavuusalueen ulkopuolelle ja pystyisimme osallistumaan kisoihin ensi keväänä. Haluaisin todellakin, että Thor kehittyisi estepuolella ja saisi myös sitä kautta lihaskuntoaan vahvistettua entisestään.


Kotimatkalle saimme seuraa Ossista ja Eemelistä ja onneksi kaverit olivat mukana kun tapasimme hevosen ja muulin matkan varrella. Molemmat olivat tulossa iloisesti mukaan saattamaan meidät kotiin, joten Ossi ja Eemil ajoivat toverit metsään. Ei voinut muuta kuin nauraa näille kahdelle söpöliinille jotka hengailivat tien vierustalla nauttimassa kesän vihreistä antimista.

No comments:

Post a Comment