Wednesday, August 24, 2016

Kaikilla ei ole omaa pihaaKeskustelu meni jotakuinkin näin aerialjoogatunnin jälkeen:

Joogaopettaja: "On kyllä vaikeata palata takaisin kaupunkiin pitkän kesäloman jälkeen. Aika meni niin nopeasti."
Minä: "Täysin samaa mieltä. On ollut niin ihanaa viettää aikaa maalla rakkaiden parissa."
Toinen asiakas: "On ollut niin vaikeata palata takaisin unelmien kesäkaupungista. Kun tulin kaupunkiin koko piha rehotti ja olen joutunut siivoamaan pihaa koko päivän." Ja sitten hän näytti miten hän siivosi pihaa käsillään.

Silloin ajatus iski minuun: "Eikö hän ymmärrä, että kaikilla ei ole omaa pihaa.? Voi kun meilläkin olisi oma piha jota siivota."

Tiedättekö sen tunteen, kun miettii, että voi kun minullakin olisi työ, kun juuri on saanut potkut. Voi kun minullakin olisi piha jota siivota, kun asuu pienemmässä asunnossa kuin opiskeluaikoina.

Jos ei ole lapsia näet vain lapsia. Jos sinulla ei ole parisuhdetta näet vain rakastuneita pareja. Jos haluat naimisiin, tuntuu siltä, että koko muu maailma on juuri nyt menossa naimisiin. Jos sinulla on yksi lapsi ja haluaisit lisää näet vain suurperheitä. Haaveilet isommasta hevosesta ja pienemmästä vatsasta. Ajattelet, että tuolla ihmisellä on kaikki niin hyvin, kun hänellä on oma piha.

Harvemmin näemme kuitenkaan koko kokonaisuutta. Joskus suuren ja hienon pihan takana voi olla pieni olo eikä pieni asunto automaattisesti tarkoita yksinäisyyttä. "Not everyone who is single is lonely. Not everyone who is taken is in love," -sanonta pitää hyvin paikkansa.

Kannattaa kuitenkin muistaa kun juttelee ihmisten kanssa, että sellainen asia kuin oman pihan siivoaminen, rakkauden löytäminen, ystävyyssuhteet ja oman lapsen saaminen eivät ole kaikille itsestäänselvyyksiä. Kannattaa muistaa olla kiitollinen jokaisesta hetkestä rakkaiden ihmisten parissa, halata hieman enemmän ja katsoa vähän pidempään. Kannattaa olla kiitollinen pienistä ja suurista perheistä, pienistä ja isoista hevosista, ihailla ruokaa jota saa kokata ja sisustaa pienen kuin suuren asunnon koko sydämen voimalla. Kannattaa nostaa jokainen lehti rakkaudella pihaa siivotessa koska aina pitää kuitenkin pitää mielessä, että kaikilla ei ole omaa pihaa jota siivota (eikä kaikki sitä edes haluaisi).

6 comments:

 1. Kiitos Kia.

  Kauniisti kirjoitettu.

  Aika ajoin on hyvä muistuttaa itseään siitä kuinka onnekas sitä onkaan. Olla kiitollinen asioista, joita on ehkä huomaamattaan ruvennut pitämään itsestään selvyyksinä. Nähdä ihmiset ympärillään, hymyillä, halata ja sanoa maailman kauneimmat sanat: Rakastan sinua.

  Aurinkoista loppuviikkoa!
  Maarit L. :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Maarit ihanasta kommentista ja mahtavaa alkavaa viikkoa!

   Delete
 2. Oh, olipa ihana teksti! Itse pyrin olemaan pitämättä asioita itsestäänselvyytenä, toki aina en siinä onnistu. Se tuli tosin vasta sen jälkeen, kun moni asia oli toisin kuin aiemmin. Mitä vähemmän itselläni oli, sitä enemmän osasin niitä arvostaa, ristiriitaista, mutta totta :)
  Kiitollisuuden voima on valtava <3 Kaunista syksyn jatkoa sulle! Terkuin eräs, joka EI halua omaa pihaa, vaan rakastaa kerrostaloasumista ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ha ha, aivan mahtava. Kuten kirjoitin, niin kaikki eivät sitä omaa pihaa halua.:)

   Niin se kai juuri on. Vasta kun kokee vastoinkäymisiä oppii oikeasti arvostamaan hyviä hetkiä.

   Kaunista syksyn jatkoa myös sinulle!:)

   Delete
 3. Hienosti sanottu! Vaikeasti toteutettu.

  Kun joskus ymmärsin tämän, sain rauhan. Ilo tuli elämään, myös muiden puolesta. Eikä kuolemakaan enää pelottanut.

  Sen edessä en murehdi menetettyjä menneitä hetkiä, ne ovat muistoina tallessa syvällä sydämen tallelokeroissa. Murehdin korkeintaan kaikkea sitä, mitä vielä jäi kokematta. Siinä valossa voi myös todeta, että kaikkien kauniiden ja kadehdittavien asioiden takana voi olla myös kiire kerätä lisää aarteita sinne tallelokeroihin.

  ReplyDelete