Tuesday, August 23, 2016

Oiva lisäravinne lihasmassan kasvattamiseen

Thor keväällä  noin kuukauden kokeilun jälkeen.

Tässä tulee nyt häikäilemätön 'myyntipuhe' Blue Hors Care:n E-Amino tuotteen puolesta. Olin ajatellut linkittää tämän ruokintaan liittyvään kirjoitukseen, mutta keksin sinne koko ajan lisättävää, enkä taida saada sitä pariin vuoteen valmiiksi, joten tässä hieman faktaa E-Aminosta.

Pidempiaikainen yhteistyökumppanini Chia de Gracia kyseli keväällä, jos haluaisin kokeilla Thorille luonnollista E-vitamiinia, seleeniä ja lysiiniä sisältävää lisäravinnetta lihasmassan kasvattamiseen. En koskaan ole ollut hirveän innostunut lisäravinteista, mutta kun kuulin, että tämä E-Amino on mahdollisimman luonnonmukaisesti tuotettua (Blue Horse Care:n tuotteissa käytetään ainoastaan erittäin korkealaatuisia ja puhtaita ainesosia) halusin ehdottomasti kokeilla. Koska Thor on nyt voinut melko hyvin ja aineenvaihdunta on selvästi tasapainoisempi ajattelin, että olisi mukava kokeilla miten Thor reagoisi tällaiseen lisäravinnekuuriin.

Thor keväällä noin kuukauden kokeilun jälkeen upea Melinda Ignatius selässä.

Lihasmassan kasvattamisen kannalta tärkeä E-vitamiini on ainoa rasvaliukoinen vitamiini, joka toimii kehossa antioksidanttina. E-vitamiini neutralisoi peroksideja, jotka voivat aiheuttaa lihasvaurioita kovan rasituksen aikana ja suojelee kehon soluja ja rasvahappoja aineenvahdunnassa syntyvien vapaiden radikaalien haittavaikutuksilta.

"Antioksidantit ovat yhdisteitä, jotka estävät ympäristössään vapaiden radikaalien aiheuttamaa hapettumista. Niitä muodostuu ihmisen elimistössä, ja niitä saadaan myös ravinnosta. Vapaat radikaalit ovat rakenteeltaan epävakaita kemiallisia yhdisteitä, jotka reagoivat positiivisesti varautuneiden yhdisteiden kanssa hapettaen niitä."

E-vitamiini on tärkeä myös normaalille hedelmällisyydelle ja toimivalle immuunijärjestelmälle. E-Aminosta löytyvä seleeni lisää E-vitamiinin vaikuttavuutta ja luonnollinen seleeni imeytyy tehokkaasti. Lysiini taas on lihasten kasvattamiselle ja lihasten toiminnalle oleellinen aminohappo. Mikäli haluaa lisätä E-vitamiini antioksidanttisia vaikutuksia vielä lisää C-vitamiini tehostaa sitä.
 

Tuotteen löydät täältä ja parasta kaikessa on, että tuote ei edes ole kovin kallis. 29 eurolla saat kokonaisen kilon ja meillä lisäravinne on ainakin kestänyt monta kuukautta. Olen antanut 1 mitan päivittäin.Ja tässä vielä vastaus Chia de Gracian perustajalta Mirva Kettuselta lukijalle, joka kysyi "mitkä rehut olisivat kaikista laadukkaimpia täydentämään heinästä puuttuvia kivennäis,- ja hivenaineita. Lisäksi mietin että kun kevättalvella ADE-vitamiinilisä paikallaan, niin mikäköhän valmiste olisi laadukkain".


Yhtä oikeata vastausta ei ole. Eri ihmiset vannovat eri rehumerkkien nimeen ja riippuu tietty aina myös hevosen yksilöllisestä tarpeesta - mitä hevonen tekee, mikä rotu, mikä on korsirehun laatu jne. 
On myös yksilöllistä haluaako hevoselle syöttää teollista tai luonnonmukaista rehua.

Lähes kaikilta rehumerkeiltä löytyy kivennäisvalmiste tai vitamiinipulloja. Jos haluaa luonnonmukaisua kivennäisiä ja hivenaineita niitä saa muun muassa täältä:
  • nokkonen
  • merilevä
  • punajuuri
  • oluthiiva
  • islanninjäkälä
Hevoset pystyvät tuottamaan A-vitamiinia itse, kunhan saavat sen esiastetta, eli karoteenia. Luonnossa paras karoteenin lähde on tummat kasvit eli mahdollisimman tumma lehtivihreä, mutta myös ruusunmarja sekä porkkanat.

Luonnon E-vitamiini merkitään d-alfa-tokoferoli ja synteettinen E-vitamiini merkitään dl-alfa-tokoferoli. E-vitamiineja saa muun muassa  auringonkukka-, maissi- tai vehnänalkioöljystä.

D-vitamiini onkin usein hankalin ja joudutaan toteuttamaan synteettisellä lisällä. Mutta luonnollisesti vitamiineja saa hyvin muun muassa. tyrni (ihan ykkönen), ruusunmarja, nokkonen, oluthiiva (b-vitskut).
 

Tää on ihan parasta rehua.....

Itse olen ainakin huomannut, että Thorille ei kaikki valmisteet kelpaa ja nestemäiset vitamiinit eivät uppoa lainkaan. Eli sekin kannattaa huomioida ennen kuin upottaa paljon rahaa erinäisiin pulloihin. Henkilökohtaisesti yritän syöttää mahdollisimman pitkälle luonnon omia vitamiineja, joita ollaan joko syöty suoraan luonnosta tai hankittu Chia de Gracia:n kautta.

Muut ruokinta-aiheiset kirjoitukset löydät täältä.

Lähteet:
Chiadegracia ja terveyskirjasto

Postaus on toteutettu yhteistyössä Chia de Gracia:n kanssa.

No comments:

Post a Comment