Monday, June 13, 2016

Happy horse, Happy owner


 
Kyllä! Hevosenomistajana olen onnellisimmillani tällaisina hetkinä. Thor saa juosta vapaana, seurustella ystävien kanssa ja syödä niin paljon ruohoa ja muuta luonnonlaidunta kuin jaksaa. Ei tarvitse ajaa tallille syöttelemään tai rakentelemaan aitoja ja ehdin olla Ellan kanssa vapaa-aikana ja keskittyä työntekoon ennen lomaa. Thor asuu kilometrin matkan päässä kotoa, joten voimme pyöräillä tallille ja käydä uimassa ja maastoilemassa niin paljon kuin haluamme.
 
Tästä trailerista oli ihan pakko ottaa kuva. Gunssan antoi tämän lainaan ja tällaisella
 kelpaisi kyllä matkustella ihan mihin vaan.

Pari kertaa mietin, että mitä jos kaikki ei menekään toivotulla tavalla. Mitä jos Thor taas yrittää syödä Piffin tai vanhempi rouva Marelda on päättänyt, että Thor ei enää ole tervetullut? Puskin kuitenkin tällaiset ajatukset mielestäni ja lähdimme matkaan. Ajattelin, että hevoset tietävät paremmin ja juuri näin se on. Marelda ja Piff toivottivat Thorin heti tervetulleeksi ja pienen alkuhölkän jälkeen (katso video) oli kaikki taas omilla paikoillaan ja lauman järjestys kohdillaan.
 
Moi kaveri.....
 
Lähdimme lauantaina aikaisin matkaan koska olin jatkamassa joogaopettajakoulutukseen Espoon Merijoogaan. Thor oli rentona menossa traileriin (olin harjoitellut traileriin menoa torstaina), mutta juuri kun oli h-hetki hevosia tuotiin ulos tarhaan ja Thorin keskittyminen herpaantui. Pari kertaa yritimme taas rauhassa ja kiltisti, mutta sitten totesin vain, että nyt saa riittää. On ihan kiva juttu yrittää rauhassa ja antaa hevoselle aikaa, mutta ei tää traileri juttu voi olla niin kamalaa. Etenkin nyt kun huomaa, että Thor vaan jää katsomaan ja tuijottelemaan lastaussiltaa ilman huolen häivää.

Ihana ja viisas Marelda. Suokit on.:)

Otin Thorin hieman sivuun ja tein peruutusharjoituksia ja sanoin pari kovempaa sanaa. Thor meni taas sellaiseen hörhöön tilaan ja pyysin Tiinaa ottamaan raipan (liinoista kun on vain huonoja kokemuksia). Tiina seisoi raipan kanssa takana kun vein Thorin traileria kohti ja Thor meni suoraan sisälle, rentoutui heti ja matka sujui todella hyvin.Olen täysin sitä mieltä, että lastausta pitää harjoitella ja ottaa rennosti ja hevosen ehdoilla, mutta kun Thor jää vain seisomaan eikä ole aikomusta maailmassa mennä niin joskus tuntuu vain siltä, että pitää kertoa hevoselle mitä se tulisi nyt tehdä. Turhista asioista kun ei tarvitse lähteä kiistelemään. Etenkin kun tiesi minne oltiin menossa.:)

Hei, mäkin oon täällä.....

Yritän kuitenkin nyt harjoitella lastaamista ainakin pari kertaa ennen elokuun kengitystä, jotta pääsemme tuolloin matkaan ilman mitään turhaa draamaa.

 

Tämän viikon Thor saa vain nauttia rauhasta maalla ja ihmetellä luontoa. Keskiviikkona mennään uimaan Ellan kanssa ja sunnuntaina Jannikan estetunnille. Huomenna ajan pitämään Blondille ja Johannalle tunnin Inkooseen ja odotan sitä innolla. Olen ehtinyt todella vähän valmentamaan viime aikoina, joten odotan oikein miten pystyn ottamaan mukaan kaikki viikonlopun joogaopit käytäntöön.

Thor on niin ylionnellisen oloinen ja näkee miten kaikki jumit ja jäykkyydet helpottavat, kun Thor saa laiduntaa ja liikkua vuorokauden ympäri. Kyllä hevosen tulisi elää juuri näin!

Meidän rakkaimmat ystävät!


Nå moi moi!Rakastan tätä kuvaa.


Täältä tullaan. Watch out for the chicken..... Rankkaa tää nuoren herran saapuminen maalle. Meillä oli niin rauhallista täällä.

Pikku lepotauko.....

Ja taas lähtee.....

Ok, mä meen hetkeksi tänne puskaan piiloon.Te voitte nyt Mammat lähteä. Meil on aika hyvä pössis täällä.

No comments:

Post a Comment