Monday, June 20, 2016

Aamut maalla


Nämä hetket maalla. Viime viikkoinen aamu, kun lähdimme juuri ennen sadetta yhdessä maastoon. Kirpakka ilma, luonnon heräävä ääni, kanat ja kukot jotka laskivat liukumäkeä tallilla. Ihana, rakas hevoseni, joka on maailman parasta seuraa. Energinen ja iloinen, täynnä vauhtia ja elämää. Nämä ovat ne hetket, joiden takia teen tätä. Ne hetket, jotka ovat suurempia kuin mikään muu hevoseni kanssa tekemä asia.

Pellolla

Metsässä

Meren äärellä

Sen verran täynnä elämää Thor on, että ensimmäiset yöt herra on viettänyt aitojen ulkopuolella postiljoonin saapuessa aamulla. Tallin omistaja on herännyt auton tööttiin ja pihalla seisovaan hevoseen. Nå, aidat korotettiin ja sähköt tarkistettiin. 

Se kun ei tietenkään riitä, niin piti vielä ottaa kaikki kaverit mukaan laitumelta kotiin keskellä päivää. Ei vain kerran vaan parikin kertaa. Ei kun aitoja rakentamaan ja kokeilemaan uudestaan. 

Moi, me asutaan täällä ja ollaan todella hauskaa seuraa. 

Vielä lähikuva

Siis oikeesti, saako napostella ruohoa rauhassa. Nää kanat, koira ja kissat on koko ajan mun jaloissa. 

Ei siinä muuta, mutta kun olen juuri maksanut omaisuuden eläinlääkärille ja kengittäjälle, niin en ihan heti haluaisi hevoseni juoksevan ympäri maita ja mantuja ihan missä vaan. Onneksemme kengät ovat vielä pysyneet jalassa ja kengitys on toiminut todella hyvin. Eilen kävimme iltamaastossa Mareldan ja Jolinin kanssa ja oli niin ihanaa. Sade oli juuri lakannut ja ratsastimme pitkiä hiekkateitä pitkin. Törmäsimme pari kertaa Ossiin ja Eemeliin ja nautimme maailman menosta. 

Ellan ystävä pääsi myös hevosen selkään. 

Täytyy kyllä sanoa, että en vieläkään voi tajuta miten onnekas olen, että Thor sai apua eläinlääkäriltä ja kengittäjältä samaan aikaan. Että kengittäjä antoi omaa kallisarvoista aikaansa Thorin hyvinvointia ajatellen. Koska kuten O'Grady sen niin hyvin sanoo artikkelissa Underrun Heels;

“The farrier has to understand the problem,” emphasizes O’Grady. “He has to understand how the horse’s foot got that way. He has to be able to look at the horse’s foot and see ‘What structures does he/she have to work with that could start to change this foot for the better?’
“This is one of the areas where the vet-farrier relationship is important,” says O’Grady. “In other words, you have a vet that is interested in farriery and you have a skilled farrier that is interested in this kind of work. That is always going to give everybody the best benefit.”

Karkailusta huolimatta Thor voi niin hyvin. Näkee oikein ilon silmissä ja kepeän katseen. Olen niin kiitollinen, että Thor saa viettää kesän maalla ja on ollut ihanaa kun ei tarvitse stressata liikutuksesta. Thor liikkuu niin paljon koko päivän, että pärjää hyvin ilman säännöllistä liikuntaa. 


Omalta kannalta on ollut todella työntäyteistä ja valmentaminen, joogaopinnot ja kurssit ovat vieneet paljon aikaa. On ollut fantastista kun voi pysähtyä tallilla matkalla kotiin tai töihin, vetää hieman hevosenhajua sieraimiin ja jatkaa matkaa. Elämä parhaimmillaan. 

4 comments:

 1. Ah mikä paikka ja miten ihania kuvia! On kyllä todellinen paratiisi niin hevosille kuin ihmisille. Hyvä että kengät ovat pysyneet mukana Thorin omilla tutkimusmatkoilla ;-). Eiköhän meno hieman tasaannu kun on moikattu tutut paikat omin päin ja kavereidenkin kanssa.

  Nautinnollisia kesäpäiviä!
  Maarit L.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Maarit. Maalla on kyllä niin ihanaa. Yöllä selvisi syy sille miksi Thor on karannut, kun hirvi löytyi vierestä ja Thor taas aidan toiselta puolelta. Peurat tuntuvat vielä menevän, mutta hirvet. Kääk. Miten niihin totuttaisi ponin??

   Delete
 2. Ihana paikka ja teidän kesä kuulostaa taas aivan mahtavalta! Ja tuokin, että voit myös välillä käydä vaan fiilistelemässä laitumen reunassa ja tehdä muitakin touhuja - kesällä niitä varmasti riittää. :) Ihanaa kesää teille Kia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ullaaaaa, ihana kuulla susta. Mitä kuuluu? Täällä on kyllä aivan mahtavaa. Me vaan hengaillaan. Syksyllä sitten taas kunnon treeniin Kirkkonummelle.:)

   Ihanaa kesää myös sinne!

   Delete