Thursday, February 11, 2016

Hevonen pakenee jaloillaan

Kuva: Google

Enpä olisi uskonut, että 38-vuotiaana tapaan aivan huikean valmentajan ja valmentaja on minua, en edes halua ajatella, vuotta nuorempi. Age really is just a number ja Age doesn't matter yms. yms.....

Viime vuonna Thor pelästyi katolta tippuvaa lunta ja oli todella jännittynyt ja nopea reaktioiltaan aina kun lunta tippui katolta. Nykyisessä maneesissa ei huomaa yhtä hyvin kun lunta tippuu, mutta oikein sateisina päivinä Thor on välillä todella jännittynyt eikä tahdo keskittyä ollenkaan.

Totesin Melindalle, että minua harmittaa ne päivät kun Thor on jännittynyt koska jännityn itse. Minua ei haittaa Thorin jännittäminen enää koska olen todennut, että näin se vain on ja sitä on turha stressata. Harmittaa kuitenkin, että jännityn itse. Olen aina ratsastanut paljon eri hevosia enkä ole jännittänyt oikein mitään, mutta Thor on niin nopea ja ketterä liikkeiltään, että suojaan itseäni heti jos tunnen että Thor ei ole ihan avuilla. Kun jännityn, niin Thor jännittyy enemmän ja te tiedätte loput tarinasta.

Nå, tässä tulee sitten se kohta tarinasta jonka olisin toivonut oppivani jo kauan aikaa sitten.

Hevonen pakenee jaloillaan ensin.
 
Ei siinä, että tätä ei olisi ikinä kuullut tai ei olisi tietoinen asiasta, mutta se miten Melinda tänään käsitteli tilanteen oli ihailtavaa. Hän kertoi minulle, että hevonen ei voi keskittyä kahteen asiaan samaan aikaan (ok, Thorista en ole ihan vakuuttunut, kun välillä tuntuu että on sata asiaa mielessä.) Mutta ideana siis se, että sen sijaan että vain lähdetään ratsastamaan eteenpäin aloitimme ympyrällä väistöt "pelottavalla" sivulla ja suoristus ja eteenpäin ympyrän toisella puoliskolla. Sain Thorin keskittymisen muualle ja oman keskittymisen pois käsistäni. Melinda sanoi, että ajattele, että hevonen pakenee jaloilla ensin, joten käsillä ei ole niin merkitystä. Melinda halusi, että keksin Thorille koko ajan tekemistä ja väistöt piti tehdä oikein kunnolla. Ei vain pientä loivaa väistöä vaan niin, että Thor joutui oikeasti keskittymään ja ottamaan takaosan mukaan liikkeeseen.
 
Jatkoimme samaa tehtävää ravissa ja laukassa ratsastimme avotaivutusta ympyrän toisella puoliskolla. Laukassa hevonen ei voi väistää laukan suunnassa ja tippuu helposti raville, mutta vastalaukassa hevonen voi väistää menosuuntaan.
 
Keskityimme myös paljon taas mun istuntaan ja siihen, että Thor olisi mahdollisimman suora ja oma vartalo seuraisi suoruudessa mukana.

Saimme monta hyvää pätkää ja olen todella tyytyväinen siihen, että saimme Thorin läpiratsastettua ja rentoutettua kunnolla.

Tästä lähtien keksin aina jaloille tekemistä, kun Thor ei jaksa keskittyä.

Ja ohessa vielä mielenkiintoinen artikkeli, Horses can recognize human emotion, new study shows.


No comments:

Post a Comment