Tuesday, May 5, 2015

Keittokirja hevosihmisille - Oiva äitienpäivälahja

Ruotsalaisen Malin Möllerin kirjoittama Kokbok för Hästfolk (Keittokirja hevosihmisille), Hudson & Perry 2013 alkaa näin:

"Kirjaa kirjoittaessani olen kertonut tutuille sekä Ruotsissa että USA:ssa mitä puuhastelemme. Tavallisin reaktio on ollut: Ha ha ha, keittokirja hevosihmisille, löytyykö siitä miten teet hyvää ruokaa hevoslihasta -reseptejä?

Kun kuulen nämä kommentit ymmärrän, että henkilö joka näin sanoo ei ikinä ole laukannut sänkipellolla syksyllä tai tuntenut sitä onnen tunnetta miltä tuntuu rusetti ensimmäisestä koulukisasta. Hän ei tiedä mitä me tiedämme. Hän ei ymmärrä miten tämä harrastus kultaa jokaisen päivän ja kokonaisen elämän. Mitä hevoset ja sitä ympäröivä elämäntyyli meille antavat."


Kokbok för hästfolk on monipuolinen keittokirja, joka on suunnattu erityisesti kaikille meille hevoshulluille. Reseptit ovat terveellisiä ja täyttäviä ja soveltuvat hyvin hevostelijan elämään. Kirja on täynnä lyhyitä hauskoja tarinoita, jotka liittyvät jotenkin hevosiin ja kauniit kuvat on kuvattu Ruotsissa, New Yorkissa ja Hamptonissa. En vielä ole ehtinyt kokeilla reseptejä koska annan kirjan Rakkaalle äidilleni äitienpäivälahjaksi. Kesällä ajattelin sitten lainata kirjasta maalla aamupalaideoita, kuten maittavat granolat ja The Healthy Horse -smoothien. Myös Butternut Squash - keitto kuulostaa taivaallisen hyvältä. 

"Soppa är otroligt bra att ta med i en termos, varmt och mättande för kalla ridhuskvällar". 

Kirjassa on myös hyviä perusreseptejä kuten Janssonin kiusaus ja katkarapupasta ja mikä sen parempi lauantai-illan menu kylmänä talvi-iltana kuin kunnon Chili con Carne ja Boeuf Bourguignon (luomu- tai riistalihaan tehtynä, toim. huom). 

Kirjan ehtii vielä tilata ennen äitienpäivää Chia de Gracian -verkkokaupasta. Koodilla ÄITI2015 saat 10 prosentin alennuksen. 

Ajattelin myös lisätä tämän Pauligin Onnea Äiti, Juhla Mokka Special Editionin mukaan lahjakoriin. Olen Juhla Mokan suuri fanittaja joten mikä sen parempi lahja kuin keittokirja ja kahvipaketti omalle Äidille. Sitten vielä perhe siihen ympärille ja maittavaa ruokaa. Siitä on hyvä äitienpäivä tehty.

1 comment: